Danas su planinari Drenika organizovali tradicionalne XII susrete planinara iz regije. Na zbornom mjestu u Živinicama okupilo se oko 100 planinara iz Tuzle, Banovića, Srebrenika, Memića, Sarajeva i drugih mjesta. Prema programu “XII Regionalnih novogodišnjih susreta planinara” pješačenje je podijeljeno na dvije staze-kraću i dužu za fizički spremnije planinare, o čemu su nam govorili predsjednik Upravnog odbora Drenika Sead Muratović i sekretar Huso Redžić.

“Od 9,30 sati smo startovali stazom Zenuni-Slapovi-Budakovački put-Planinarski dom Njivice. Ovo je najduža staza, a prema kondiciji učesnika pripremili smo i kraće staze. Dan je lijep, čist je zrak i ovo je lijepa prilika da mnogi učesnici današnje manifestacije još jednom osjete koliko je korisno biti na čistom zraku, u vrijeme dok u gradovima vlada smog. Nakon ručka u 13 sati izvršiće se dodjela zahvalnica učesnicima susreta, a povratak je u 15,30 sati”, ističu iz rukovodstva PD Drenik.

Po prvi puta na XII susretima učestvuju i planinari PD Resnik iz Memića, dok su redovni učesnici, osim Drenika, još Varda i KES Summit iz Banovića, Konjuh i Poštar iz Tuzle, te Majevica iz Srebrenika./Š.G./

Na slici: Planinari pred polazak na pohod

Vaš komentar na članak: