Planinari Drenika ponovo su među prvima stupili u organizovanje manifestacija u Novoj godini. Ne odsutaju od tradcionalnih susreta planinara u povodu Nove godine, pa je tako ovoga puta na red došao XII susret, koji će okupiti plninare iz regije.

Među planinarima u BiH vlada velkiko interesovanje za ovim susretima, bez obzira što je zahladnilo i što je napadalo puno snijega. Susreti će se održati u subotu, 9.januara, kada će zborno mjesto u 8,30 sati biti pred zgradom općinske administracije u Živinicama. Predsjednik Drenika Sead Muratović ističe kako je sve spremno, uprkos snježnim padavinama:

“Snijeg za planinare nije smetnja, već prednost, tako da ćemo imati u subotu lijep planinarski ambijent, kakav se poželjeti može. To je prilika da uz planianrenje ponovo vidimo svoje stare drugove, ali uvijek nam pristigne i neko novi, tako da se širi naša velika planinarska porodica”.

Ni planinara iz Tešnja Salih Brkića neće omesti snijeg da se ponovo nađe u Živinicama i okolnim planinama:

“Za mene su Živinice postale omiljen grad u koji uvijek rado dolazim. Raduje me što i moj sin voli planinarenje, tako da zajedno dolazimo u ovaj lijepi grad”.

Prema riječima predsjednika PD Drenik Seada Muratovića staze su markirane i sve je spremno za nove, XII Regionalne Novogodišnje susrete planirnara./Š.G./

Vaš komentar na članak: