Na današnjem programu drugog dana 22.Memorijala Džemal Mešanović-Džo u Bašigovcima, kojeg organizuje NK Slatina u čast svog bivšeg člana i borca odbrambeno oslobodilačkog rata, odigrane su utakmice veterana i finale seniora.

Veterani Slatine odmjerili su snage sa ekipom Mladosti iz Gornjih Živinica i uspjeli su pobijediti rezultatom 2:0 i tako osvojiti prvo mjesto u toj konkurenciji.

Finalna utakmica seniora odigrana je između Mladosti iz Kikača i NK Priluka. U regularnom vremenu bilo je nerješeno 0:0, pa se pristupilo izvođenju penala. Više sreće bilo je na strani Mladosti, pa je ova ekipa osvojila prvo mjesto i pobjednički pehar.

Nakon odigravanje finalne utakmice večeras su na stadionu Slatine dodjeljene nagrade najuspješnijim ekipama i pojedincima. Pehar i diplomu u konkurenciji pionira dodjeljena je ekipi domaće Slatine, dok je 2.mjesto pripalo pionirima Jablanice iz Barica, koja je nagrađena diplomom.Za najboljeg igrača u konkurenciji pionira proglašen je Ibrahim Podgorčević, član Slatine, koji je nagrađen peharom i diplomom.

Za osvojeno prvo mjesto u seniorskoj konkurenciji Mladost iz Kikača je osvojila pehar u trajno vlasništvo, diplomu i zlatne medalje za sve igrače i stručni štab ekipe.Nagrade pobjedniku turnira uručio je Jusuf Mešanović, otac u ratu poginulog borca Armije BiH Džemala Mešanovića.

Ekipa Priluka osvojila je 2.mjesto i nagrađena je peharom i diplomom, te srebrenim medaljama za igrače i rukovodstvo tima. Diploma za osvojeno 3.mjesto pripala je ekipi Krivaje Zavidovići.Diploma i pehar dodjeljena je najboljem igraču turnira, a to je Hamdija Sprečaković iz NK Priluk.Za najboljeg golmana proglašen je Edin Ibrišimbegović iz Mladosti, pa je nagrađen diplomom i peharom.

Kako smo već istakli u konkurenciji veterana pobjednik je ekipa Slatine, koja je nagrađena peharom u trajno vlasništvo, diplomom i prelaznim peharom, dok je drugo mjesto pripalo Mladosti G.Živinice, koja je nagrađena peharom. Za najboljeg igrača veterana proglašen je član Mladosti G. Živinice Franjo Babić, te je nagrađen peharom i diplomom. Pomenimo još da su sudije nagrađene diplomama i peharima, a svi učesnici ovog velikog turnira dobili su zahvalnice.

Predsjednik NK Slatine Ismet Hodžić se zahvalio učesnicima turnira i zatvorio je ovu veliku sportsku manifestaciju:

“Sve ekipe su prikazale vrlo dobar nogomet, vidjeli smo mnogo uzbudjivih trenutaka i svega onoga zbog čega je nogomet tako popularna igra. Ipak, ovaj turnir je bio više od igre, jer mi ne zaboravljamo naše borce koji su dali ono najdragocjenije za slobodu svih nas, a to je naš nekadašnji igrač Džemal Mešanović-Džo, u čiju čast smo ove godine organizovali 22.Memorijal. Hvala svim učesnicima koji su uveličali turnirske dane”, rekao je Hodžić na kraju ove sportske manifestacije./Š.G./

Vaš komentar na članak: