Počinje Liga mladih RKS Tuzla

Liga mladih RKS Tuzla koja skoro pune dvije decenije okuplja mlade košarkaše iz sjeveroistočne Bosne, od ove sezone pokreće i svoju zvaničnu Facebook stranicu, a sve u cilju dodatne popularizacije takmičenja i kvalitetnije prezentacije Lige.

Liga mladih se tradicionalno igra u tri kategorije (pioniri, kadeti i juniori), a u sezoni 2017./2018. je čine Sloboda Tuzla, Silver Kings Srebrenik, Gradina Srebrenik, ABC Basket Tuzla, Bosna Kalesija, Salinas Falcons Tuzla, Spartans Živinice, Lions Tuzla, Gračanica, Lukavac, Kladanj 72 i po prvi put Modriča.Takmičenje počinje narednog vikenda.

Liga pionira i kadeta će brojati 12 timova svih klubova učesnika, dok juniorske selekcije jedino nemaju KK Lukavac i KK Gračanica.

Od učesnika lige, predstavnika klubova i ljubitelja košarke koji prate Ligu mladih RKS Tuzla, očekujemo sugestije za unaprijeđene ove stranice, ali i dodatne informacije i fotografije koje će nam biti od koristi kako bi sadržaji koje planiramo objavljivati bili što kvalitetniji./Tim za promociju Lige mladih RKS Tuzla/