Pokret za radost – Fitnes dan je prošle godine, u velikoj dvorani SKPC „Mejdan“ u Tuzli, okupio više od 2500 učesnika. Imajući u vidu prošlogodišnju uspješnu saradnju, Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo, Grad Tuzla, Radničko sportsko društvo „Sloboda“ i partneri nastavljaju saradnju na drugom izdanju ovog projekta, 15. septembra, na istoj lokaciji, sa početkom u 10 sati.

Cilj projekta Pokret za radost je promocija aktivnog životnog stila i važnosti redovnog kretanja te poticanje građana na vježbanje i boravak na otvorenom.

Program sportsko-edukativnog karaktera, sa besplatnim sadržajima za građane, će biti usmjeren na podsticanje kretanja i rekreacije, kao što su radionice za tjelovježbu i ples, prezentacije raznih sportova i programa vježbanja, te mjerenja indeksa tjelesna mase i fizičke spreme kojima će i početi ovo zabavno jednodnevno druženje.

Pored progama fitnes vježbi, Pokret za radost – Fitnes dan će svim zaintereresiranim učesnicima omogućiti da izmjere svoju fizičku kondiciju. Za to će se pobrinuti stručni timovi Poliklinike za sportsku medicinu Doma zdravlja Tuzla i članova udruženja studenata Medicinskog fakulteta – Medicus. Osim rekreativnog aspekta događanja, učesnici će moći učestvovati u stručnim konsultacijama i radionicama Ekopaka koji će svojim aktivnostima ukazati na značaj savjesnog i odgovornog upravljanja otpadom i zaštiti okoliša.

Osim glavnih partnera i pokrovitelja, podršku projektu su dali Pedagoški zavod TK i Ministarstvo obrazovanja, nauke kulture i sporta TK, Fakultet za tjelesni odgoj i sport u Tuzli, udruženje Medicus, Ekopak, Dom zdravlja Tuzla – Poliklinika za sportsku medicinu, Društvo pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja TK, RTV7, Crveni krst/križ grada Tuzla, Vijeće učenika Srednje medicinske škole Tuzla, Agencija za antidoping kontrolu BiH, New Event i FM Jam Records.
Radujemo se vašem dolasku!

Kontakt za više informacija:
Faruk Kovač, PRIME COMMUNICATIONS e-mail: faruk.kovac@prime.ba 063 392 868

Vaš komentar na članak: