force

Ženski fudbalski klub Fortuna u svojoj prvoj takičarskoj sezoni postiže vrlo dobre rezultate. Nalaze se na 2.mjestu tabele Prve ženske lige FBiH, odmah iza ŽNK Mostar, sa samo bodom manje. Ove dvije ekipe sastaju se u nedjelju i tim povodom danas je održana press konferencija.

Novinarima su govorili Eldin Brčaninović, trener  Mirnes Aličlić i nogometašice Merima Aljić i Vildana Hodžić.

“Derbi sezone protiv Mostara igramo u nedjelju, 27.aprila na stadionu Slavene od 16 sati. Ekipa je maksimalno pripremljena i očekujemo pobjedu, a to znači preuzimanje vrha tabele. Sigurno je ko u nedjelju pobijedi postaće prvak i plasirati se u Premijer ligu BiH. Naša ekipa najmlađa je u BiH, a Merima i Vildana već igraju za reprezentaciju BiH za selekciju U-17. Juče su odigrale protiv Austrije u Gracu cijelu utakmicu i pred njima je sjajna karijera”, rekao je Eldin Brčaninović, zadužen za odsnose s javnošću.

Trener Mirnes Aličić od formiranja vodi ekipu, a pred derbi kaže:

“Mostar je ekipa za respekt, gledali smo snimke njihovih utakmica i nastojaćemo iskoristiti njihove slabosti i pokušati postići važnu pobjedu. Nadamo se povoljnom ishodu, jer smo se dobro pripremili i spremno ih dočekujemo”.

Nogometašice Merima Aljić-kapiten ekipe i Vildana Hodžić su optimisti i takođe očekuju povoljan ishod svoje ekipe:

“Mlada smo ekipa i potpuno smo spremne, imamo jedan trening danas, a jedan sutra prije podne, poslije čega idemo u karantin sve do utakmice u nedjelju. Pobjeda nam mnogo znači i sve ćemo učiniti da do nje dođemo i zasjednemo na čelo tabele”./Š.G./

Vaš komentar na članak: