Povodom završetka prvenstvene sezone danas je održana press konferncija Rukometnog kluba Konjuh Živinice, na kojoj je bilo riječi o postignutim rezultatima, najava Izvještajno-izborne skupštine i Plana RK Konjuh za period 2016.do 2020.godine.

Direktor Konjuha Dalibor Paligorić osvrnuo se na postignute rezultate u minuloj prvenstvenoj sezoni i rekao:

“Sezona je bila zadovoljavajuća, ali ne onako kako smo željeli. U sezoni kada je iz Premijer lige BiH trebalo ispšasti 5 klubova izboren opstanak i plasman na 7.mjesto ipak je uspjeh. Ekipa je postigla 14 pobjeda, 1 nerješen rezultat i 15 poraza, sa osvojenih 43 boda i negativnom gol razlikom (-4). Odbrana je bila bolji dio tima i među tri je u Premijer ligi sa najmanje primljenih golova. Osnovna karakteristika prvenstva je da su igrači uglavnom iz vlastitog pogona, što će i ubuduće biti glavna orijentacija u radu”.

Dopredsjednik Upravnog odbora RK Konjuh Mirza Tabučić najavio je održavanje Izvještajno-izborne skupštine za prvu sedmicu narednog mjeseca i dodao kako je raspisan poziv mladim kadrovima da ojačaju redove UO i druge klupske funkcije, kako bi osvježili upravljački pogon.

Član Upravnog odbora Almir Šahinpoašić je govorio o narednim planskim zadacima i povratku ekipe u sam vrh BH Premijer lige:

“Pripremili smo Plan rada RK Konjuh za period od naredne četiri godine i nadam se da će dobiti zeleno svjetlo na narednoj Skupštini. Želimo unaprijediti sve funkcije u klubu, da podmladimo Upravni odbor i pozivamo sve koji žele raditi u našem sportskom klubu da se uključe. Prioritet je unapređenje rada svih selekcija, od pjetlića do juniora. Jedan od zadataka odnosi se na obezbjeđenje više sponzora, kao i glavnog sponzora kojem će Konjuh ponuditi svoje ime. Cilj nam je da poboljšamo aktivnosti s navijačima, te tako kompletiramo sve segmente koji sačinjavaju dobro organizovanu sportsku sredinu. Takođe nam je cilj povratak među tri najbolje plasirana kluba u BiH, dok u četvrtoj godini napadamo prvo mjesto, šampionsku titulu i plasman u SEHA ligu”, istakao je dugogodišnji aktivista i prvi čovjek živiničkog rukometa Almir Šahinapašić./Š.G./

Vaš komentar na članak: