Press Konjuha: Kiša golova u mreži Igmana

Danas je održana press konferencija RK Konjuh, pred subotnju utakmicu protiv ekipe Sloge iz Doboja. Sinoć je Konjuh igrao kup utakmicu u gostima protiv Igmana i postigao visoku pobjedu od 18 golova razlike, o čemu je igrač Mihret Husić rekao:

“Mada smo nedavno na istom terenu izgubili prvenstveni meč protiv Igmana 4 gola razlike, ovoga puta smo ih pobijedili 18 golova viška u našu korist. Svi smo dali svoj maksimum i rezultat nije izostao. Na kraju je rezultat glasio 45:27 i time smo se plasirali u 2.kolo Kupa BiH. Protiv Sloge takođe očekujem dobru igru i sigurnu pobjedu”.

Mladi golman Armin Omazić sinoć je branio gol Konjuha 20 minuta i pokazao je svoj talenat:

“Nastojaću dobrim odbranama i dalje steći povjerenje trenera, kako bi dobio veću minutažu. Za sada sam treći golman, ali borba za čuvara mreže prvog tima se nastavlja. Protiv Sloge šanse su na našoj strani”.

Konjuh je nekoliko treninga obavio u dvorani u Banovićima, zbog radova na krovu živiničke dvorane. Radovi su pri kraju i utakmica protiv Sloge igraće se u Živinicama u subotu, 28.novembra, od 19 sati. Direktor Konjuha Dalibor Paligorić ističe da je sve spremno za novu pobjedu:

“Nakon visoke pobjede sinoć protiv Igmana, porastao je optimizam. Tokom prvenstva dvije dobijene utakmice izgubili smo sa po gol razlike i to više ne smijemo dozvoliti. Bez obzira što Slogu predvodi naš bivši trener Emir Junuzović nema predaje i idemo na sigurnu pobjedu”./Š.G./