presing

Pred subotnju utakmicu između Konjuha i RK Gračanice danas je održana press konferencija, na kojoj su novinarima govorili sportski direktor Jasminko Omerefndić, predsatvnik navijača Armije zmajeva Maid Glavinić, pomoćni trener Emir Hadžiavdić i kapiten ekipe Haris Begić.

Učesnici presice su se složili da je ovo najupsješnija sezona u istoriji Konjuha i živiničkog rukometa i da još nije sve rečeno na terenu:

“Ostvarili smo cilj s početka prvenstva, a to je plasman u Ligu 4 za prvaka BiH i učešće u završnici Kupa BiH. Na tabeli smo drugi u Premijuer ligi BiH i to mjesto ćemo zadržati u preostala dva kola. U četvrtfinalu Kupa BiH Sloga je odustala od takmičenja i mi smo u polufinalu, koje će se igrati vjerovatno krajem maja, gdje takođe jurišamo na osvajanje prvog mjesta”, rekao je Omerefendić.

Kapiten ekipe Haris Begić očekuje od svg tima da se potvrdi u završnici:

“Tek sada u završnici kupa i prvenstva trebamo se dokazati. Mislim da smo najbolji u BiH, optimista sam u prvenstvu, ali zašto ne uzeti i drugi trofej u Kupu BiH!? Sve zavisi od nas”.

Emir Hadživadić je istako spremnost igrača da u završnici Lige 4 zaigraju još bolje:

“U jesenjem dijelu prvenstva smo izgubili u Gračanici i red je revanširati se! Priliku ćemo dati i mlađim igračima, pošto će nam trebati šira klupa za finiš prvenstva i kup takmičenja. Ekipa u cjelini je sazrela za još jedan iskorak i da osvojimo bar jedan od ova dva trofeja”.

Maid Glavinić je obećao novu podršku igračima u susretu protiv Gračanice, posljednje utakmice u prvenstvu pred svojom publikom. Posljednje kolo Stolari putuju u Goražde, a potom se nastavljaju borbe za prvaka BiH četiri najuspješnije ekipe, a to su Borac Banja Luka, Bosna Sarajevo, Konjuh i vjerovatno Čelik!. Meč između Konjuha i Gračanice  igra se  u subotu, 3.maja-Gradska dvorana Živinice sa početkom u 19 sati./Š.G./

Vaš komentar na članak: