Press Konjuha pred prvenstveni meč protiv Zrinjskog

konjuh1

Danas je RK Konjuh organizovao press konferenciju pred subotnji nastavak prvenstva u Premijer ligi BiH. Novinarima su se obratili trener Danijel Ridžić, tehniko Jasminko Omerefendić, igrač Amer Zildžić i predstavnik navijača Armije Zmajeva Maid Glavinić.

U subotu, 1.febraura u Gradskoj dvorani Živinice gostuje ekipa Zrinjskog iz Mostara. Pred ovu utakmicu trener Ridžić je izjavio:

“Ekipa je vrijedno radila, obavili smo potrebne pripreme sa nekoliko utakmica u kojima smo postigli pobjede i očekujemo uspješan početak u nasatavku prvenstva. Zadovoljan sam odnosom igrača prema postavljenim zadacima i sve svoje obaveze uspješno su odradili. Na tabeli smo izjednačeni sa Zrinjskim, imamo po 25 bodova, ali nadam se da ćemo postići pobjedu”.

Rukometaš Amer Zildžić ima značajnu ulogu u ovoj utakmici, od koje očekuje sigurnu pobjedu:

“Ništa drugo osim pobjede ne dolazi u pitanje. Ekipa je spremna, pojačani smo u odnosu na jesenji dio, tako da su svi sportski argumenti na našoj strani”.

Vođa navijača Armije zmajeva Maid Glavinić pozvao je ljubitelj rukometa da u što većem broju dođu na utakmicu i bodre ekipu Stolara do novog trijumfa. Sportski direktor Konjuha Jasminko Omerefendić takođe očekuje pobjedu:

“Ekipa je pokazala kvalitet na turniru u Gračanici, gdje  smo sa dvije pobjede bili ubjedljivo najbolji, a i protiv Đakova smo pokazali koliko možemo, tako da protiv Zrinjskog ne bi trebalo biti problema, uprkos činjenici da se radi o veoma dobroj ekipi”.

Utakmica između Konjuha i Zrinjskog igra se u subotu, 1.februara, sa početkom u 18 sati./Š.G./