Danas je održana press konferencije RK Konjuh pred subotnju utakmicu protiv Zrinjskog iz Mostara. Na press konferenciji novinarima su govorili predsjednik Konjuha Almir Šahinpašić, šef stručnog štaba Žikica Milosavljević i rukometaš Aldin Sakić.

“U subotu igramo jedan od derbija gornjeg dijela tabele u 11.kolu Premijer lige BiH. U goste nam stiže Zrinjski, koji u posljedenje vrijeme igra u vrhunskoj formi, što je potvrdio i njihov susret u Ljubuškom kada su priredili iznenađenje i pobijedili u gostima Izviđača.U prošlom kolu nismo imali sreće, jer nam sudije nisu dozvolile igru, a povrijeđen je i Arnad Hamzić, kojemu je slomljena nosna kost. Raduje nas da je njegov tretman u zeničkoj bolnici uspješan”, rekao je Šahinpašić.

Šef stručnog štaba Konjuha Žikica Milosavljević očekuje težak meč i pobjedu svog tima:

“Imali smo peh u Maglaju, posebno zbog povrede Arnada Hamzića, ali priliku će dobiti Aldin Sakić od kojeg očekujem da iskoristi svoju priliku i zaigra najbolje što može. Na Hamzića računamo u proljetnom dijelu prvenstva, kada se oporavi i bude potpuno spreman za igru.Povrede nam se konstantno dešavaju, što je u neku ruku i praksa u sportu, tako da je pod upitikom i nastup Brkića. Bez obzirana na hendikep i značajne rezultate Zrinjskog mi očekujemo pobjedu”.

Konjuh i Zrinjski su susjedi na tabeli, s tim što Mostarci zauzimaju 4.mjesto, a Konjuh peto. O očekivanjima svoje igre, kao i ekipe Aldin Sakić je rekao:

“I pored hendikepa atmosfera u ekipi je odlična, redovno treniramo dva puta sedmično, u dobroj smo formi i ovo je za nas novi test koji želimo uspješno položiti i postići novu pobjedu na svom terenu.Naravno očekujemo i veliku podršku sa tribina naših vjernih navijača”.

Utakmica između Konjuha i Zrinjskog igra se u Gradskoj dvorani Živinice u subotu, 9.decembra, sa početkom u 19 sati./Š.G./

Vaš komentar na članak: