Press Konjuha pred subotnju utakmicu protiv Zrinjskog

Danas je održana press konferencije RK Konjuh pred subotnju utakmicu protiv Zrinjskog iz Mostara. Na press konferenciji novinarima su govorili predsjednik Konjuha Almir Šahinpašić, šef stručnog štaba Žikica Milosavljević i rukometaš Aldin Sakić.

“U subotu igramo jedan od derbija gornjeg dijela tabele u 11.kolu Premijer lige BiH. U goste nam stiže Zrinjski, koji u posljedenje vrijeme igra u vrhunskoj formi, što je potvrdio i njihov susret u Ljubuškom kada su priredili iznenađenje i pobijedili u gostima Izviđača.U prošlom kolu nismo imali sreće, jer nam sudije nisu dozvolile igru, a povrijeđen je i Arnad Hamzić, kojemu je slomljena nosna kost. Raduje nas da je njegov tretman u zeničkoj bolnici uspješan”, rekao je Šahinpašić.

Šef stručnog štaba Konjuha Žikica Milosavljević očekuje težak meč i pobjedu svog tima:

“Imali smo peh u Maglaju, posebno zbog povrede Arnada Hamzića, ali priliku će dobiti Aldin Sakić od kojeg očekujem da iskoristi svoju priliku i zaigra najbolje što može. Na Hamzića računamo u proljetnom dijelu prvenstva, kada se oporavi i bude potpuno spreman za igru.Povrede nam se konstantno dešavaju, što je u neku ruku i praksa u sportu, tako da je pod upitikom i nastup Brkića. Bez obzirana na hendikep i značajne rezultate Zrinjskog mi očekujemo pobjedu”.

Konjuh i Zrinjski su susjedi na tabeli, s tim što Mostarci zauzimaju 4.mjesto, a Konjuh peto. O očekivanjima svoje igre, kao i ekipe Aldin Sakić je rekao:

“I pored hendikepa atmosfera u ekipi je odlična, redovno treniramo dva puta sedmično, u dobroj smo formi i ovo je za nas novi test koji želimo uspješno položiti i postići novu pobjedu na svom terenu.Naravno očekujemo i veliku podršku sa tribina naših vjernih navijača”.

Utakmica između Konjuha i Zrinjskog igra se u Gradskoj dvorani Živinice u subotu, 9.decembra, sa početkom u 19 sati./Š.G./