Utakmica 22. kola Premijer lige BiH između Konjuha i Gračanice igra se u srijedu, 9.marta u Gradskoj dvorani Živinice, sa početkom od 19 sati. Tim povodom danas je održana press konferencija, na kojoj je bilo riječi o šansama Stolara pred ovu važnu utakmicu, koja je ocjenjena kao kantonalni derbi meč.

“Prošle subote imali smo veoma težak meč u Tuzli i nismo se nadali da će Sloboda pružiti tako jak otpor, s obzirom da sa svega 10 bodova zauzimaju posljdnje mjesto na tabeli. Sigurno je, prema onome što su pokazali u subotu, da Sloboda zaslužuje daleko bolji plasman. Što se tiče utakmice protiv Gračanice dileme nema, pobjeda mora biti naša, ali da bi to i ostvarili moramo pokazati na terenu da smo bolji”, rekao je direktor RK Konjuh Dalibor Paligorić.

Boris Mišić je takkođe optimista i sve osim pobjede bilo bi neuspjeh:

“Mada je Gračanica sa 23 boda na 12.mjestu prvenstvene tabele to nas ne smije zavarati. Najbolji primejr da stanje na tabeli ništa ne znači je utakmica u Tuzli protiv Slobode. Zato moramo svi igrati kako najbolje znamo i tek tada možemo očekivati pobjedu”.

Konjuh sa 30 bodova zauzima 6.mjesto na tabeli i cilje je igrača i uprave kluba da se ta pozicija i zadrži, s obzirom da Derventa na 5.mjestu ima 7 bodova više.

Vaš komentar na članak: