U srijedu, 26.aprila, igra se posljednje kolo Premijer lige BiH i sve utakmice počinju u isto vrijeme, od 19 sati. Konjuh svoju utakmicu na svom terenu igra protiv Krivaje iz Zavidovića, pa je tim povodom danas održana press konferencija, na kojoj su novinarima govorili trener Bojan Unčanin, rukometaš Armin Alijagić i direktor Dalibor Paligorić.

“Imali smo dvije pobjede u nizu, protiv Zrinjskog i Čelika, pa nam je želja da i u srijedu osvojimo nove bodove. Ta utakmica neće biti nimalo laka, jer se Krivaja bori za opstanak u Premijer ligi, a ta pobjeda i nama mnogo znači, pogotovu ukoliko Borac pobijedi u Derventi. Tada bi naš Konjuh osvojio treće mjesto, pošto imamo bolji međusobni skor, u slučaju da budemo jedanki u bodovima!Svakako, Krivaja nam se želi revanširati za jesenji poraz u njihovom gradu”, rekao nam je šef Stručnog štaba Konjuha Bojan Unčanin.

Rukometaš Armin Alijagić pružio je protiv Čelika veliku igru i očekuje slično i protiv Krivaje:

“Svi smo spremni za ovaj duel, osim Nermina Smajića koji se povrijedio protiv Zrinjskog. Pozivam publiki i naše simpatizere da nas bodre i pomognu da zabilježimo još jednu važnu pobjedu”.

Direktor Konjuha Dalibor Paligorić pred zadnje kolo kaže:

“Utakmica je važna za obje ekipe. Ukoliko Borac pobijedi Derventu a mi Krivaju, naćićemo se u Ligi 4 za prvaka BiH. Biće to teška utakmica, ali imali smo i težih, te osim pobjede ništa drugo ne dolazi u obzir”.

Utakmica između Konjuha i Krivaje igra se u srijedu, 26.aprila, u Gradskoj dvorani Živinice od 19 sati./Š.G./

Vaš komentar na članak: