Povodom odigravanja posljednjeg, 30.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u rukometu, danas je u kancelariji RK Konjuh održana press konferencija. Protivnik u posljednjem kolu je ekipa šampiona Izviđača iz Ljubuškog, pa bolje završnice ljubitelji rukometa nisu mogli ni očekivati!

Direktor RK Konjuh Dalibor Paligorić je u svom obraćanju istakao da je podmlađena ekipa uspjela postići veoma dobar rezultat i u slučaju da pobijede Izviđača stigli bi na 6.mjesto prvenstvene tabele:

“Imali smo problema početkom prvenstva, kada smo izgubli četiri utakmice uzastopno. Za šefa stručnog štaba postavili smo Adnana Bašića, pa je počeo uspon ekipe. Uspjeli smo pobjediti dvije utakmcie u gostima, što nam je omogućilo bezbrižnui završnicu. Pošto u subotu igramo utakmicu posljednjeg kola ulaz je besplatan za sve naše navijače, što je odavno postala tradicija kluba”.

Kemal Hamzić uprkos velikom protivniku u subotu očekuje pobjedu! Hamzić je kadetski reprezenatavivac BiH selekcije U-18 i nedanvo je u Bugojnu odigrao 7 utakmica na turniru “Rukomet je moja budućnost”. Uz selekciju BiH još su nastupali mladi rukometaši Slovenije, Hrvatskle, Srbije, Austrije, Katara, Makedonije i Poljske. Pružio je vrlo dobre igre i sigurno će selektor računati na njega na predstojećem Evropskom prvenstvu kadeta u Gruziji “B” Divizija, koje se igra avgusta ove godine.

“U Bugojnu selekcija U-18 nije imala velikog uspjeha, ali uskoro idemo na turnir u Poljsku gdje ćemo sigurnoi pružiti više, jer još nismo uigrani, s obzirom da smo tek počeli pripreme. Što se tiče subotnje utakmice protiv Izviđača, vidjelo se tokom prvenstva da ova ekipa nije neranjiva, imali su poraza, pa zašto ne bi bilo tako i u subotu? Želimo osvojiti 3 boda, a od ove ekipe smo imali tri poraza, pa je vrijeme da prekinemo tu neugodnu tradiciju”.

Na pres konferenciji sa punoi optimizma govorio je i mladi rukometaš Armin Alijagić:

“Svi smo spremni za ovu važnu utaikmicu, koja nema osobitog značaja, osim za prestiž. Ukoliko moja ljevica proradi kako zna, nadam se da ću postići bar 6 golova. Dvorana će sigurno biti puna, jer je protivnik najjači u Premijer ligi, a pošto je ulaz slobodan publika će nam pomoći svojim navijanjem da postignemo pobjedu”

Utakmica između Konjuha i Izviđača igra se u subotu, 30.aprila u Gradskoj dvorani Živinice, sa početkom u 18 sati.Ulaz SLOBODAN!/Š.G./

Vaš komentar na članak: