presa

Mada je nevrijeme zahvatilu cijelu BiH, kao i našu opštinu, rukometaši Konjuha ne posustaju. Nakon sinoćne prave sportske drame u Zenici i pobjede u posljdnjim sekundama susreta, ambicije za osvajanju titule prvaka BiH još su jače, što smo mogli čuti i na današnjoj press konferenciji, upriličenoj pred subotnju utakmicu 3.kola Lige 4 protiv sarajevske Bosne.

“Sinoć je  u Zenici bila naša nova pobjeda za inafarkt, u kojoj se i Čelik pokazao kao kvalitetna ekipa, ali je sreća bila na našoj strani. Sada se pripremamo za 2.pobjedu i pozivam sve ljubitelje rukometa da nas podrže u nastojanju da po prvi puta postanemo prvaci Bosne i Hercegovine”, rekao je sportski direktor Konjuha Jasminko Omerefendić.

Gafar Hadžiomerović je ovih dana dobio poziv seletora reprezentacije BiH Markovića na pripreme za utakmicu protiv Irske, a pred meč sa Bosnom kaže:

“U svaku utakmicu ulazimo sa motivom pobjede i pokazuje se da igramo sve bolje i pobjeđujemo, bez obzira da li igramo kod kuće ili na strani! U Ligi 4 se pokazalo da nema favorita i da su iznenađenja realnost. Zato protiv Bosne moramo dati maksimum i da uz pomoć publike stignemo do treće pobjede”!

Amer Zildžić je takođe optimista kada je u pitanju konačan trijumf Stolara:

“U subotu ćemo dati sve od sebe da nastavimo pobjednički niz i time potvrdimo da naši uspjesi nisu slučajnost! Bosna ima mnogo dobrih asova i sigurno će učiniti sve da se iskupe za poraz od Borca na svom terenu, ali to im nećemo dozvoliti”.

Predsatvnik navijačke skupine Armije zmajeva Maid Glavinić je rekao da ne odustaju bodriti Konjuh ni na strani:

“U Zenicu je putovalo dva autobusa naših navijača i pružili smo podršku sjajnim rukometašima, Sada ne smijemo ispustiti niti jednu utakmicu sve do šampionske titule. Pozivam navijače da i u subotu budemo zajedno i  ostvarimo još jednu veliku pobjedu, a poslije idemo u Banja Luku na ovjeru titule”.

Utakmica između Konjuha i Bosne igra se u subotu, 17.maja u Gradskoj dvorani Živinice od 20 sati! Ukoliko zbog nevremna dođe do promjene termina odigravanja utakmice javnost će biti blagovremeno obaviještena./Š.Gadžo/

Vaš komentar na članak: