Pripreme rukometaša Konjuha nastavljaju se sutrašnjom utakmicom protiv RK Slobode iz Tuzle, pa je tim povodom danas održana press konferencija u klupskim prostorijama, gdje su predstavljeni i novi članovi Premijerligaša BiH iz Živinica.

Na press konfernciji su govorili direktor Dalibor Paligorić, šef stručnog štaba Emir Hadžiavdić i novi član kluba Edin Sinanović, koji je došao iz Krivaje.

“U planu nam je odigrati 7 pripremnih utakmica do početka prvenstva Premijer loige BiH, tako da je preostalo da odigramo još utakmice protiv Slobode, te jedan mini turnir u gradu 6.septembra, kada ćemo ugostiti RK Osijek i Gračanicu. Zadržali smo okosnicu tima od prošle sezone, uveli nekoliko mladih igrača iz juniorskog pogona, te u ekipu vratili naše bivše članove Emira Ferhatbegovića i Brkića, dok je po prvi puta u klubu Edin Sinanović iz Krivaje. Trener je isporbao sve igrače i zadovoljni smo njihovim dosadašnjim angažmanom u nekoliko odigrnaih pripremnih utakmica”, rekao je direktor Konjuha Dalibor Paligorić.

O pripremnom periodu i očekivanjima u novoj sezoni trener Emir Hadžiavdić je rekao:

“Pripreme su poečle početkom ovog mjeseca i sutrašnjom utakmicom u Gradskoj dvorani od 18,30 sati protiv Slobode je naš prvi nastup u pripremnom periodu. Očekuje nas nekoliko zanimljivih prijateljskih susreta, kako je već istaklnuto, a tu će još biti meč i protiv Sloge iz Doboja. Trenira se dva puta dnevno, na terenima Slavena, dvorani i teretani, tako da nam na preostalim susretima slijedi uigravanje ekipe. U novoj sezoni očekujemo plasman u gornjem dijelu tabele, na jedno od mjesta koje nas vode u evropske kupove”.

Mladi rukometaš Edin Sinanović je zadovoljan prijemom u ekipi i očekuje dobre igre u novoj sezoni:

“Do sada sam nastupao za Krivaju, gdje sam igrački i ponikao nastupajući za sve selekcije. Dobro poznajem igrače Konjuha iz međusobnih susreta Krivaje i KOnjuha, uspješno sarađujemo na terenu, ali i van terena smo dobri drugovi, tako da je moj boravak u Živinicama već naišao na izuzetan prijem, te ću nastojati svojim igrama zadovoljiti rukovodstvo kluba, ali i navijače”.

Stručni štab prve ekipe Konjuha pojačan je pomoćnim trenerom, bivšim istaknutim rukometašom Konjuha i internacionalcem Abdurahmanom Hadžićem-“Gagarinom”. Sa mlađim selekcijama kluba radiće Sidik Omerović-kadeti, Haris Begić-juniori, te Osman Tulumović i Boris mišić sa mlađim uzrastima./Š.G./

Vaš komentar na članak: