Danas je u prostorijama RK Konjuh održana press konferencija na kojoj je više riječi bilo o predstojećoj utakmici Premijer lige BiH protiv Krivae iz Zavidovića. Istog dana utakmicu protiv Krajine iz Cazina, u okviru 2.kola Prve lige FBiH, igra drugi tim Konjuha, a tokm dana nastupiće mlađe selekcije kluba.

“U subotu će Živinice biti “grad rukometa”, jer će nastupiti sve naše selekcije. Za prvu ekipu je ovo prilika da se prekine sa porazima i da dođemo do novih bodova. Kako je poznato nesretno smo izgubili na svom terenu protiv Izviđača i u gostima kod Bosne iz Visokog, pa ćemo učiniti sve da povratimo povjerenje u ekipu i naše uspjehe”, rekao je na press konferenciji direktor RK Konjuh Dalibor Paligorić.

Za trenera Konjuha Emira Hadžiavdića nema dileme u pogledu ishoda meča:

“Poslije dva poraza pruža nam se prilika za popravni i mislim da ćemo protiv, takođe mlade, ekipe Krivaje uspjeti.Ne smijemo ni jednog trenutka našu pobjedu dovesti u pitanje! U susretu sa Izviđačem smo od gotovog napravili veresiju, što se loše odrazilo i na slijedećoj utakmici u Visokom”.

Rukometaš Boris Mišić vjeruje da bodovi sigurno ostaju u Živinicama:

“Mnogo smo dužni našim navijačima i imamo priliku da novom pobjedom vratimo povjerenje u kvalitet naše igre. Obećavam da će svi igrači pružiti svoj maksimum, ne samo protiv Krivaje, već i nekih jačih ekipa, kako bi nadoknadili ono što smo izgubili u dva prethodna susreta!.

Vođa navijača Armije zmajeva Maid Glavinić je obećao podršku sa tribina, a to što je Konjuh imao dva poraza oprostiće nakon subotnje pobjede:

“Takav je sport koji se sastoji od pobjeda i poraza, ništa nije izgubljeno i vjerujem da će naši igrači povratiti povjerenje i u narednim mečevima pokazati koliko uistinu vrijedimo. Osim pobjede želja mi je da se više nikada ne ponovi incident kao protiv Izviđača”.

Utakmica između Konjuha i Krivaje igra se u subotu, 18.oktobra od 19 sati u Gradskoj dvorani, dok je meč druge ekipe protiv Krajine zakazan za 15 sati./Š.G./

Vaš komentar na članak: