Povodom utakmice 17.kola Premijer lige BiH između domaćeg Konjuha i Prijedora, danas je održana press konferencija, na kojoj su novinarima o ovom meču govorili direktor Dalibor Paligorić, kapiten ekipe Sidik Omerović i igrač Kemo Hamzić.

“Na gostovanju u Cazinu prošle subote nismo uspjeli ostavariti povoljan rezultat, pa je utoliko naša obaveza veća da u prvoj utakmici nastavka prvesntva pred domaćom publikom postignemo pobjedu. Prijedorčani su jaka ekipa, imaju dva boda više od nas, pa je ovo prilika da ih pobjedimo i prestignemo na tabeli.Iako se Prijedor pojačao sa dva vrsna rukometaša, to nas neće obeshrabriti u nastojanju da pred svojom publikom dođemo do novih bodova”, rekao je golman Sidik Omerović.

Direktor Konjuha Dalibor Paligorić poziva publiku da svojim bodrenjem sa tribine pomogne u pobjedi na svom terenu:

“Utakmica se igra u subotu, 6.februara u Gradskoj dvorani sa početkom u 19 sati i očekujemo veliku podršku naših vjernih navijača, sa kojima smo toliko puta izvojevali važne pobjede.Bilo je govora da ćemo se pojačati tokm pauze, pregovarali smo i isprobali nekoliko rukometaša, ali smo ipak dali prednost našim mladim nadama, da u vrijeme kada smo oslabljeni neigranjem Begića, da iskoriste priliku i vjerujemo u njihov talenat”.

Mladi rukometaš Kemo Hamzić se nada pobjedi, poziva publiku i vjeruje u novi uspjeh:

“Svi u ekipi smo sa uspjehom prošli pripremni ciklus i ako nismo mogli pobijediti Krajinu u gostima, optimista sam protiv Prijedora. Publika nam je “vjetar u leđa”, motiv više za dodatnu energiju i pobjeda je sigurno naša”.

Prije prvenstvene utakmice 17.kola Premijer lige BiH, sutra od 12 sati odigraće se nekoliko utakmica mladih selekcija Konjuha i Gračanice, pa je i to prilika da ljubitelji ovog sporta vide nadolazeće nade ova dva grada, koji se uspješno takmiče u najjačoj državnoj ligi!/Š.G./

Vaš komentar na članak: