Rukometaši Konjuha će u subotu ugostiti mostarskog Zrinjskog, pa je tim povodom danas održana press konferencija, na kojoj su govorili sportski direktor Jasminko Omerefendić, igrač Mirnes Muhić i predstavnik Udruženja navijača Armija zmajeva Maid Glavinić.

Omerefendić je podsjetio na težak poraz u 10.kolu Premijer lige BiH, kada je Konjuh gostovao u Derventi i poražen sa 13 golova razlike:

“U Derventi smo doživjeli katastrofalan poraz, ali mora se priznati da je to jaka i kvalitetna ekipa, dok je u našim redovima bilo rovitih igrača. Ali, ipak je previsok poraz, pa ćemo nastojati protiv Zrinjskog nadoknaditi gol razliku. Domaćini smo dvije utakmice i to je prilika da se ipak priključimo gornjem dijelu tabele”.

Mirnes Muhić je optimista pred utakmicu 11.kola:

“Ne bi trebalo biti problema u pogledu konačnog ishoda ovog susreta, pošto su naši gosti ove sezone u problemima, što najbolje govori njihov položaj na tabeli. Naši igrači su spremni za utakmicu i očekujemo nova tri boda”.

Maid Glavinić je pozvao ljubitelje rukometa da dođu i podrže ekipu Konjuha na njenom putu ka novoj pobjedi!Utakmica između Konjuha i Zrinjskog igra se u subotu, 22.novembra u Gradskoj dvorani, sa početkom u 19 sati./Š.G./

Vaš komentar na članak: