Nedavno je Bojan Unčanin, šef stručnog štaba, sporazumno raskinuo ugovor sa RK Konjuhom. Proteklih dana rukovodstvo Konjuha je tražilo dostojnu zamjenu pa je rješenje pronađeno angažovanjem bivšeg uspješnog rukometaša Žikice Milosavljevića- nekad najbolje lijevo krilo Evrope.

Tim povodom danas je održana press konferencija, na kojoj su novinarima govorili predsjednik kluba Almir Šahinpašić, novi trener Žikica Milosavljević i član uprave Mirza Memić.

“Danas smo potpisali ugovor sa novim trenerom, koji je odavno naš sportski prijatelj, a prijed 9 godina u EHF kupu, dok je igrao za Valjadolid, gostovao je sa tom španskom ekipom u našoj Gradskoj dvorani. Iznenada nas je napustio Bojan Unčanin i mislim da smo našli pravo rješenje za naš klub.Ugovor smo potpisali na dvije godine, sa mogućnošću produženja.Zadovoljni smo što smo postigli dogovor sa ovim velikim igračem, koji je svojevremeno sa ekipom Celja osvojio Ligu prvaka Evrope. Vjerujemo u novog trenera i očekujemo da će ostvariti naše ciljeve”, rekao je predsjednik Upravnog odbora Konjuha Almir Šahinpašić.

U svom obraćanju na današnjoj press konferenciji Žikica Milosavljević, koji je karijeru  uspješnog rukometaša počeo u Pančevu,  zahvalio se na dobrodošlici i srdačnom prijemu u Živinicama:

“Naišao sam na lepu dobrodošlicu i učiniću sve da opravdam očekivanja. Nakon igračke karijere opredelio sam se za trenerski poziv i želim svoje bogato iskustvo preneti na mlađe.Uspehe sam postizao velikim radom i odricanjima i tako ću nastaviti. Drago mi je da sam angažovan u Živinicama, jer odavno pratim ovaj uspešan klub, mada priznajem da će trebati mnogo rada da ostvarimo rezultate iz protekle sezone, ali u sportu je sve moguće.Dosta lepih priča sam čuo o Konjuhu i Živinicama i raduje me da ću i ja doprineti daljem uspešnom radu”.

Prvenstov u Premijer ligi BiH počinje 16.septembra sa 13 klubova, dok će pripreme Konjuha početi 31.jula.Novom treneru i RK Konjuhu želimo puno uspjeha u narednoj sezoni, posebno u Čelendž kupu./Š.G./

Vaš komentar na članak: