Danas je održana press konferencija Rukometnog kluba Konjuh, pred nastupajuće mečeve u domaćem prvenstvu i Čelendž kupu.Narednu utakmicu u subotu, 11.novembra, Konjuh igra na svom terenu protiv Goražda, a već narednog četvrtka lete za Tel Aviv gdje će u okviru Čelendž kupa odmjeriti snage protiv tamošnjeg Hašrona.

Novinarima su danas govorili direktor kluba Dalibor Paligorić, trener Žikica Milosavljević i mladi rukometaš Amar Husejnović.

“Konjuh se ove godine takmiči u dvije lige, tako da osim prve ekipe u Premijer ligi BiH, imamo i drugi tim sastavljen od mladih igrača koji se takmiči u Prvoj ligi FBiH-Sjever, čime smo željeli mladima pružiti priliku da brže sazrijevaju.Narednu utakmicu drugi tim igra protiv Bosne iz Tešnja i to u nedjelju od 13 sati, pa pozivam naše vjerne navijače da, osim u subotu od 19 sati, kada igra prva ekipa protiv Goražda, ne zaborave i nedjeljni meč naše druge ekipe”, rekao je direktor Paligorić.

Za trenera Žikicu Milosavljevića naredne utakmice, a bit će ih podjednako teških u prvenstvu i Čelendž kupu, očekuju procjenu sposobnosti svojih rukometaša u tim mečevima:

“Nakon Goražda, gdje očekujemo pobjedu, letimo za Izrael gdje ćemo u dva dana igrati dvije utakmice, pošto smo prihvatili ponudu da iz finansijskih razlog oba meča budemo gosti. Ekipa Hašrona je se daleko većim budžetom, što im daje mogućnost angažmana stranih igrača, među kojima su i dvojica iz Srbije. Ipak se nadam da ćemo uspjeti taktikom i borbenošću nadvisiti naše domaćine. Poslije Izraela slijede nam dva teška meča protiv Dervente i Borca, pa ćemo imati priliku ocjeniti koliko stvarno vrijedimo, a ja se nadam da nećemo razočarati naše vjerne navijače”.

Mladi rukometaš Amar Husejnović je takođe optimista pred subotnji meče protiv Goražda:

“Pozivam navijače da dođu i bodre nas, kako bi postigli i treću pobjedu u nizu.Ekipu Goražda ne poznajem dobro, ali u našem timu je atmosfera na zavidonom niovou i mislim da ćemo opravdati ulogu favorita”.

Meč između Konjuha i Goražda igra se u subotu u Gradskoj dvorani Živinice, sa početkom u 19 sati./Š.G./

Vaš komentar na članak: