U subotu, 1. aprila, sa početkom u 19:30 sati, će se odigrati utakmica 22. Kola muške Premijer lige BiH između RK „Konjuh“ Živinice i RK „Borac “ Banja Luka, pa je tim povodom održana press konferencija u prostorijama RK Konjuh Živinice. Novinarima su se obratili sportski direktor RK „Konjuh“ Živinice Jasmin Omerefendić, trener Bojan Unčanin i igrač Nermin Smajić.

Jasmin Omerefendić se osvrnuo na utakmice koje je klub odigrao u prošlom periodu:

“Konjuh je odigrao nekoliko zanimljivih utakmica prošla dva kola lige i KUP utakmicu sa Izviđačem koju smo izgubili kući u ovom trenutku od najbolje ekipe u BiH. Utakmica sa Krajinom je bila karakteristična po tome da naši igrači nisu najbolje ušli u utakmicu sa najlošijonm ekipom prvenstva ali su je dobili na iskustvo, dok utakmica protiv Vogošće je dala jednu novu dimenziju igre tima u napadu gdje smo odigrali dobro čitavu utakmicu i bili u rezultatskom priključku, no iskustvo je prevagnulo ovaj put na stranu domaćina.Dobra igra u Vogošći daje nam za pravo da se nadamo ulazku u ligu za prvaka BiH ali moramo pobjeđivati naše konkurente kod kuće i na taj način osigurati realizaciju našeg cilja te dovesti još jednom najbolje timove u Živinice, što Živinička publika i zaslužuje.“

Trener Bojan Unčanin je govorio o dolazećoj utakmici protiv Borca:

“Ekipa Borca je veoma kvalitetna i jaka sa dosta iskusnih i mladih igrača, što se pokazalo u dosadašnjem dijelu prvenstva djelotvorno pod dirigentskom palicom velikog znalca rukometne igre trenera Ratka Đurkovića. Mi se pripremamo veoma oprezno za Borac i moramo svojoj publici obezbjediti pobjedu. Radimo vrijedno imali smo dosta povreda u prošlom periodu i sada prvi puta startamo u punom sastavu i nadamo se najboljem”.

Nermin Smajić se osvrnuo na stanje u ekipi:

“Vrijedno treniramo i jedva čekamo utakmicu sa Borcem. Imamo nekih sitnih povreda ali do utakmice ćemo biti svi spremni. Utakmice kao što je ova protiv Borca su posebne. Najtrofejniji klub u Bosanskohercegovačkoj rukometnoj povjesti je najveći motiv i još kad se ukaže prilika da možemo uz nekoliko pobjeda da ponovo igramo ligu za prvaka BiH to nam daje snagu da igramo najbolje.
Ovim putem pozivam publiku koja je veoma važan faktor u ovakvim utakmicm, da u subotu dođu u našu dvoranu u 19:30 sati i pomognu da ostvarimo zajedno novu pobjedu nad ekipom koja je u najboljoj formi od početka drugog dijela sezone.Vjerujem da uz najbolju publiku i nabrojane motive samo pobjeda dolazi u obzir”./RK Konjuh/

Vaš komentar na članak: