U subotu, 12. novembra će se odigrati utakmica 8. Kola muške Premijer lige BiH između RK „Konjuh“ Živinice i RK „Vogošća Poljine Hils“ Vogošća, pa je tim povodom održana press konferencija u prostorijama RK Konjuh Živinice. Novinarima su se obratili predsjednik UO RK „Konjuh“ Živinice Almir Šahinpašić, trener Bojan Unčanin i igrač Arnad Hamzić.

Predsjednik UO Kluba Almir Šahinpašić se osvrnuo na dosadašnji dio prvenstva i ciljeve u narednom periodu:

„ Poslije sedam kola MPL BiH zauzimamo drugo mjesto sa 15 bodova, imamo najbolji napad lige, a i odbrana, koja je gledajući tabelu, takođe dobra. U narednom kolu igramo protiv po meni najbolje ekipe Premijer lige BiH. Ekipu Vogošće je napustio trener Danijel Ridžić, ali i pored toga imaju veoma dobar igrački sastav. Za nas ova utakmica nije odlučujuća nego samo provjera našeg rada u proteklom periodu. U narednom periodu očekuje nas još dosta jakih utakmica na osnovu kojih, ako „Konjuh“ bude dobro igrao, možemo ostvariti naš zacrtani cilj igranja u Ligi za prvaka BiH“.

Trener Bojan Unčanin je dao rezime prijateljske utakmice sa Derventom i iskazao ambicije za narednu utakmicu:

“Prijateljska utakmica sa Derventom je bila dinamična čitavim svojim tokom. Na utakmicu nisu išli Smajć, Brkić i Begić, a povrijeđeni Pejkušić nije nikako ulazio u igru. Pored izostanka navedenih igrača, čitavim tokom utakmice smo vodili sa dva do pet golova razlike, a na kraju je bilo 35:32 za „Konjuh“. Ekipa Vogošće je veoma dobra sa mnogo dobrih igrača, no međutim, igramo na svom terenu i ako saniramo dvije blaže povrede Pejkušića i Arnada Hamzića, suprostaviti ćemo se Vogošći i vjerujući svojim igračima pobjediti ćemo u ovom meču“.

Arnad Hamzić se osvrnuo na stanje u ekipi:

“Vrijedno treniramo i osim nas dvojice svi su zdravi, ali i mi ćemo do početka utakmice biti spremni. Utakmice, kao što je ova protiv Vogošće, su posebne i vjerujem da svi igrači „Konjuha“ imaju veći motiv za dokazivanje i jedva čekamo utakmicu. Ovom prilikom pozivam sve navijače da dođu na utakmicu i budu igrač više, kako bi slavili protiv najbolje ekipe BiH“.

Utakmica se igra u subotu, 12. novembraa, u Gradskoj dvorani Živinice sa početkom u 19 sati./Press Konjuha/

Vaš komentar na članak: