Press RK Konjuh: Derbi protiv Čelika na Valentinovo

Danas je u prostorijama RK Konjuh održana press konferencija u povodu odigravanja prve utakmice u nastavku sezone Premijer lige BiH na domaćem terenu. Subotnji derbi meč je u pravom smislu te riječi, jer dolazi trenutno prvoplasirana ekipa na tabeli i još na Valentinovo-Dan zaljubljenih, pa uprava kluba poziva parove koji se vole, a pod uslovom da vole i Konjuh, da dođu i zajedno navijaju za svoj klub.

“Čelik je veoma dobra ekipa, ali i naš Konjuh ima zasluga što su na čelu tabele, jer za njih igra čak 5 naših bivših rukometaša, koji vode glavnu riječ u ekipi Čelika. Pozivam sve navijače i ljubitelje rukometa da dođu i pomognu našoj mladoj ekipi da ostvari pravi sportski podvig”.

Za ekipu čelika igraju bivši Konjuhovci Kadić, Memić, Mujanović, Jaškić i Mehinović, dakle gotovo cio tim popularnih Stolara.

Trener ekipe Emir Hadžiavdić je istakao spremnost i veliku motiviranost svih igrača Konjuha, kojima utakmica protiv trenutnog lidera na tabeli mnogo znači. Na pressu je predstavljen i novi/stari rukometaš Konjuha Arnad Hamzić, koji je do skoro igrao za tuzlansku Slobodu:

“U Konjuhu sam ponikao kao rukometaš i drago mi je što sam ponovo u svom klubu. Imamo mladu ekipu u kojoj ja sa 22 godine sam među “starijim”, ali nam mladost neće biti zapreka da pružimo jak otpr Čelikovim “starcima” i iskusnim igračima, o kojima ne treba mnogo pričati, jer se radi o dokazanim sportistima”.

Vođa navijača Armije zmajeva poziva sve ljubitelje rukometa da dođu u subotu u Gradsku dvoranu i da ovaj jedinstven spektakl protekne u znaku domaćih.

Utakmica između Konjuha i Čelika igra se u subotu, 14.februrara, od 19 sati u Gradskoj dvorani Živinice./Š.G./