Pred subotnju utakmicu protiv RK Čelika iz Zenice danas je održana pres konferencija RK Konjuh, na kojoj su se novinarima obratili direktor Dalibor Paligorić i mladi rukometaši Arnad Hamzić i Armin Alijagić. Ova sezona loše je počela po rukometaše Konjuha, pa je bilo zanimljivo čuti šta ova ekipa može učiniti protiv dosta jakog Čelika.

“Imamo mladu ekipu sa svega 4 iskusnija rukometaša, tako da je to nedovoljno za bolje uspjehe na koje smo računali prije početka prvenstvene sezone. Moraćemo tokom pauze pojačati redove sa dva do tri iskusnija rukometaša, kako bi povratili pobjednički mentalitet u ekipi”, rekao nam je dirktor Konjuha Dalibor Paligorić.

Rukometaši Hamzić i Alijagić su istakli nedovoljno iskustvo u ovako jakoj ligi, kakva je Premijer liga BiH.

“Mlada smo ekipa i vrijeme radi za nas. Naše neiskustvo je primjetno posebno na gostujućim utakmicama, kada mladi podlegnu pritiscima publike sa tribina, pa još ako vam i sudija okrene leđe, kao što je to bilo sinoć na Ilidži, osim poraza drugo ne možemo ni očekivati. Svi u ekipi smo spremni za nastup i pružićemo jak otpor ekipi Čelika”, rekao je Arnad Hamzić.

Utakmica između Konjuha i Čelika igra se u subotu, 14.novembra, u Gradskoj dvorani Živinice sa početkom u 19 sati./Š.G./

Vaš komentar na članak: