Danas je održana press konferencija Ženskog rukometnog kluba Živinice. Povod za održavanje presice je uspjeh na završnom državnom prvenstvu BiH za godišta ’98 i mlađe, održanom u Grudama, gdje su živiničanke osvojile treće mjesto.

Novinarima su o tom uspjehu govorili potpredsjednik kluba Anto Tadić, šef stručnog štaba Mirko Marčeta, pomoćni trener Adnan Borogovac i najbolja rukometašica Melisa Islamović.

“Bili smo prvo mjesto na TK i tako stekli pravo nastupa za prvaka BiH. U Grudama su sve ekipe primljene veoma dobro, pa su uslovi za odigravanje utakmica bili na zavidnom nivou.Dali smo sve od sebe, pretrpjeli smo poraze od domaćina i Katarine, a naša najbolja rukometašica je bila najbolji strijelac ove uspjele završnice”, rekao je Mirko Marčeta.

Melisa Islamović je postigla 22 gola na dvije utakmice, a o svom uspjehu kaže:

“U Grudama su uslovi za boravak i odigravanje utakmica bili odlični, pa sam na tom nivou nastojala pružiti što bolje igre. Dobila sam pehar kao najboji strijelac i to mi mnogo znači”.

Trener Adnan Borogovac je zadovoljan postignutim kadetske ekipe, ali žali što nije bilo novca i za pionirsku selekciju:

“I naša pionirska selekcija je stekla pravo učešća na završnici državnog prvenstva, ali nismo imali novca da možemo učestvovati na toj završnici u Visokom. Zato smo poveli u Grude 4 rukometašice pionirke, tako da su mogle osjetiti kako to izgleda kada se boriti među najbojim ekipama u državi”.

Potpredsjednik ŽRK Živincie Anto Tadić zahvalio se sponzorima, bez čijeg novca ne bi bili u mogućnosti putovati u Grude.

“Lijep je osjećaj biti među najbojim ekipama u državi. Ženskom rukometu kod nas malo se posvećuje pažnje, a čak nemamo ni državnu reprezentaciju za rukometašice, pa je iz svega vidljivo kako je teško raditi u klubovima. Nas ovih dana raduje što nas često pozivaju iz raznih klubova i zanimaju se za našu najbolju rukometašicu Melisu, ali takvih talenata bi bilo mngo više, uz bolje uslove za rad i odigravanje utakmica”.

Preostaje da poželimo mnogo uspjeha ŽRK Živinice u narednoj takmičarskoj sezoni, te da za svoje aktivnosti budu adekvatno i nagrađeni./Š.G./

Vaš komentar na članak: