Svake godine tri malonogometne ekipe iz Repuha-Nedžis Repuh, Pili- Hika Repuh i Fejzić Repuh, učestvuju na noćnim turnirima općine Živinice, kao i općina Kalesija, Kladanj, Zvornik, Srebrenica i Gradačac, odakle se vracaju sa osvojenim nagradama i priznanjima.

Želja mještana Repuha je bila da izgrade svoj stadion, pa su vlastitim sredstvima i zajedničkim snagama, bez učešća općine Živinice, realizovali projekat uređenja poligona. omladinci Repuha u septembru 2014. godine, pokrenuli su akciju uređenja sportskog poligona u svojoj lokalnoj zajednici, a ta akcija je u najvecoj mjeri završena prošlog mjeseca, s tim da su ostali još neki dodatni radovi na poligonu.
Akcija je uključivala dvije faze projekta:
1.ograđivanje poligona,
2.postavljanje rasvjete.

Cjelokupan projekat uređenja sportskog poligona koštao je oko 10 hiljada KM. Često danas čujemo da je facebook ” bolest modernog doba ”. Međutim, inicijatori ove akcije kažu da nije tako. Sva ova sredstva za uređenje sportskog poligona u Repuhu skupljena su preko facebook grupe: Ograđivanje poligona u Repuhu.
Značajan doprinos u realizaciji projekta postavljanja rasvjete dala je i Omladinska banka Živinice sa iznosom od 1290 KM, gdje je Neformalna grupa mladih Repuh u sastavu: Korajac Nihad, Korajac Eldin, Korajac Adem, Korajac Ismet, Resić Halil i Numanović Emil, aplicirala ovoj neprofitnoj organizaciji sa projektom: Postavljanje rasvjete na sportskom poligonu u Repuhu. Sportom do zdravlja!

Tri strane poligona su ograđene mrežama visine 4,50, a jedna strana mrežama visine 2,20 metra! Za sada su na 4 stuba postavljena 4 reflektora, snage po 400 W. Dva stuba su ostala slobodna, ali novac za kupovinu reflektora je skupljen.

Trajnije riješiti elektrifikaciju poligona

Problem za njihovo postavljanje predstavlja činjenica da je struja privremeno dovedena i spojena.
Pošto dugoročno nije riješen problem oko priključka za rasvjetu na sportskom poligonu u Repuhu, ovom prilikom mladi Repuha apeluju općinskim strukturama da se i taj „mali dio“ u narednom periodu uspješno završi.

Realizacijom ovog projekta doprinijelo se boljoj promociji sporta i zdravog duha.Ciljevi projekta su ispunjeni, mladi sa područja cijele Mjesne zajednice, a i šire sada se aktivnije druže. Mještani Repuha će moći sada da uživaju u sportsko-rekreativnim dešavanjima, kao i kulturno-zabavnim sadržajima i u večernjim satima.

Ove godine je planirano i održavanje memorijalnog, noćnog malonogometnog turnira u Repuhu, jer sada postoje svi uslovi za to. Ranije je čitava desna strana poligona u duzini 45 metara bila izlozena rijeci, pa je lopta često završavala u rijeci!

Važno je još istaći da je veliki broj mještana podržao akciju uređenja poligona dimenzija 42×22 metra, tako da je u obezbjeđenju potrebnih sredstava učešće uzelo čak preko 60 donatora. Ovom prilikom inicijatori se zahvaljuju svim donatorima i svim izvođačima radova. „Hvala što ste bili dio ove uspješne akcije“, poručuju iz Odbora za gradnju poligona.

Značajna podrška donatora

Na kraju red je istaći donatore koji su dali veliku finansijsku podršku: golman Jasmin Fejzić- 2800 KM,Resić Fehim- 450 KM, Fejzić Ibrahim- 400 KM,Korajac Enver- 400 KM,Fejzić Miralem- 340 KM,Čaušević Avdo- 300 KM,
Korajac Nedžad- 300 KM,Fejzić Suad- 300 KM,Kujuković Seudin- 200 KM, Čaušević Senad- 150 KM i Korajac Ibro- 150 KM.

Od političkih subjekata naše općine finasijsku podršku su pružili:mr.sci. Began Muhić, dr.Mirsad Šljivić, dr. Hajrudin Kozarević, prof.Hamdija Numanović i prof. Zahid Mušić.

Repuh je malo mjesto, ali sportski izuzetno bogato. Jasmin Fejzić bivši golman reprezentacije BiH i aktuelni član Braunšvajga je iz ovog mjesta. Također i Ševkija Resić član Akademije FK Sarajevo i aktuelni U-16 reprezentativac BiH.Uz pomenuto dodajmo da veliki broj mladih iz ovog mjesta trenira u Školi nogometa Colibri Tuzla./Ismet Korajac/

Vaš komentar na članak: