Ribolov: Nijazove medalje i trofeji

Jedan od najboljih sportskih ribolovaca Mrene svakako je Nijaz Noćajević.Ova godina posebno je bila uspješna jer je Nijaz na mnogim takmičenjima- od opštinskih, kantonalnog i državnog ostvario značajne rezultate, o čemu kaže:

“Početkom maja održano je takmičenje našeg UGSR MRENA Živinice u lovu ribe udicom na plovak, na Begovom bunaru, tj Šljunkari i na pomenutom takmičenju osvoio sam prvo mjesto i pehar.Uspjeh sam postigao i na takmičenju ribolovaca Tuzlanskog kantona 25.jula, gdje sam takođe osvojio prvo mjesto sa ulovom keder ribe, ukupne težine 3690 grama i time sam ostvario pravo učešća na državnom takmičenje.

Bio sam član ekipe TK, u kojoj su još nastupili Drago Jakić iz UGSR Mrena, Muharem Hajrić Tuzla i Sanel Kopić Kladanj.Takmičenje je održano proteklog vikenda u Mostaru ,tj. na Jablaničkom jezeru u Drežnici i na tom državnom prvenstvu ekipno je TK osvojio drugo mjesto, a u pojedinačnoj konkurenciji ja sam takođe bio drugi”, kaže nam Njaz Noćajević.

Tako je ribolovac Mrene Nijaz Noćajević ove godine postigao veoma zapažene rezultate, ali i kada ide na rekreativni ribolov zna uloviti kapitalce. I na narednim takmičenjima očekuje plasmane poput onih koje je postizao tokom ove godine!/Š.G./