RK Konjuh: Donacija opreme za mlade rukometaše

lopte

U Rukometnom klubu Konjuh velika pažnja poklanja se radu s mlađim selekcijama, tako da već od predškolskih dana ima dječaka koji rado dolaze na treninge. Od pionira, kadeta i juniora dug je put do stvaranja prvotimca, za što treba i mnogo novaca.

Ali, uz pomoć dobrih ljudi put do stvaranja dobrih rukometaša je olakšan, kao što je to najnoviji primjer donacije lopti i sportske opreme, o čemu više saznajemo od pomoćnog  trenera prve ekipe Emira Hadžiavdića:

“Još jedna vrijedna donacija juče je stigla u RK Konjuh. Naime, IF Dalhems Malme i gospodin Amel Hošić našim mladim igračima donirali su lopte, ruksake, markere i majce za treninge. Napominjemo da je ovo treća donacija od naših prijatelja iz Švedske. Veliko hvala našem Amelu i ljudima iz IF Dalhems. Naravno, pozivamo i druge ljude koji su u mogućnosti da na ovakav ili sličan način pomognu u radu s mladima”.

Osim prve ekipe Konjuha koja je dugi niz godina uspješna u Premijer ligi BiH i mlađe selekcije važe za bolje u našoj državi, što potvrđuju na prvenstvima koja se organizuju za razne kategorije mladih rukometaša!/Š.G./