RK Konjuh se nada osvajanju Kupa BiH

Nakon deset godina voljeli bi ući u finale Kupa BiH i osvojiti ga. RK Konjuh posjeduje izuzetan spoj iskustva i mladosti i uz kvalitetno vodstvo ekipe, Živiničani imaju razlog za optimizam. U ekipi vlada prava atmosfera.

Rukometaši živiničkog Konjuha se u četvtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine početkom aprila ove godine sastaju sa RK Kakanj. Računajući da su u obje Premijerligaške utakmice, u jesenjem i u nedavno odigranom 1. kolu proljetnog dijela prvenstva BiH, rukometaši Naradžastih sa visokom razlikom savladali Kakanjce, realne su prilike da će se Živiničani plasirati u Final four, među četiri najbolje bh ekipe.

– S obzirom na formu i kvalitet ekipe koju posjedujemo, uz kvalitetno vodstvo Žikice Milosavljevića, vjerujem da ove godine možemo osvojiti Kup Bosne i Hercegovine. Nadamo se da će nam u Rukometnom savezu BiH dozvoliti domaćinstvo Final foura, te da ćemo nakon deset godina ponovo ući u finale Kupa i sada pehar osvajača zadržati u Živinicama- govori predsjednik živiničkog Premijerligaša Almir Šahinpašić.

Ističemo, dopunio je ovaj dugodišnji sportski radnik, da ove godine RK Konjuh posjeduje izuzetan spoj iskustva i mladosti i da uz kvalitetno vodstvo ekipe, Živiničani imaju razlog za optimizam.

Slično razmišlja i jedini Živiničanin u stručnom štabu RK Konjuh, Jasenko Omerefendić, pomoćnik stratega Žikice Milosavljevića.

– Naravno da ćemo nastojati da se završnica igra u Živinicama pred našom publikom, pa da je vratimo gdje joj je i mjesto, a to je uz RK Konjuh. Još je rano dalje prognozirati, jer ne znamo ko će sve biti u borbi za Kup BiH. U ekipi vlada prava atmosfera, ista ona u kojoj smo bili prošle godine kada smo se borili za prvaka države. Igrači su napokon počeli da shvaćaju sistem igre koji od njih traži glavni trener Milosavljević uz moju pomoći i ako igraći budu bez povreda, ova ekipa može daleko, a ja mislim i na dizanje pehara na kraju sezone- rekao je Omerefendić./Rasim Džeko/