Rukometaši živiničkog Premijerligaša Bosne i Hercegovine, ekipa Konjuh, nakon prvog dijela prvenstva BiH sa 19 osvojenih bodova zauzimaju 5. mjesto na tabeli najjače rukometne lige u našoj zemlji. Mada su dovođenjem iskusnog sbijanskog internacionalca Žikice Milosavljevića za šefa Stručnog štaba Konjuha u Upravi najuspješnijeg živiničkog sportskog kluba očekivali bolji početak prvenstva, popularni Žile je djelimično zadovoljan rezultatom „narandžaste furije“.

– Obzirom da sam preuzeo kompletnu ekipu Konjuha i da nisam sudjelovao o izboru igrača, mogu biti djemično zadovoljan. Igrali smo da dobijemo sve susrete u živiničkoj dvorani, ali smo izgubili mjesto na tabeli sa tri boda zbog poraza od Izviđača i dva boda zbog remija protiv Slavije. Sa tih 5 bodova bili bi bliži Borcu, koji je na 3. mjestu. Možda sada izgleda kao da je prvo mjesto nedosižno, ali vjerujem da još nije kasno. Mislim da Konjuh ima perspektivnu ekipu i da uz određene izmjene i napredovanje u ponašaju možemo stvoriti tim dobrih igrača sa istim visokim ciljem. Mislim da možemo tako skupa daleko otići.

Igrači se još uvijek adaptiraju na moj način rada , a i ja na njih, kao u većoj mjeri formirane rukometaše. To nije lak proces i ne završava se za sat. Sada vjerujem da će ekipa pružati bolje igre u proljetnom dijelu prvenstva i da ćemo do kraja regularnog dijela prvenstva obezbjediti plasman do 4. mjesta, što je i želja Uprave RK Konjuh- govori Žikica Milosavljević, šef struke živiničkog rukometnog Konjuha.

Članovi Uprave Konjuha su željeli ove godine i uspjeh na evropskoj sceni, u Čenendž kupu gdje su se plasirali prošle godine osvajanjem trećeg mjesta u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

– Željeli da se što bolje predstavimo u Evropi u takmičenju, koje po meni i nema neki veliki značaj, ali je veoma skupo. Izbacili smo ekipu iz Kipra, ali nismo u trećem krugu mogli izbaciti Izraelce, gdje smo u Tel Avivu odirali obje utakmice. Važno je da su odigravanjem ovih susreta uglavnom mladi grači Konjuha po prvi put doživjeli međunarodno iskustvo.

U četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine igramo protiv ekipe Kaknja, Bez obrirašto smo ih pobijedili u pripremnom dijelu i u prvoj utakmici u gostima, uz oprez i dobru igru idemo u final for Kupa BiH, među 4 najuspješnije ekipe- govori Milosavljević./R.Džeko/

Vaš komentar na članak: