“Rudarijada 2017”: RMU Banovići odbranili titulu

Večeras su u prostorijama đurđevičke Estrade proglašeni pobjednici po sportskim disciplinama i ukupni poredak ekipa nakon završenih sportskih borbi u okviru Rudarijade 2017.Tokom dana vodile su se sportske borbe u 10 disciplina i to u Gradskoj dvorani Živinice i Prvoj osnovnoj školi Živinice.

Uz muziku i druženje došao je na red završetak proglašenjem najbojih ekipa i dodjelom pehara i odgovarajućih priznanja. Zahvalnice su uručene svim ekipama učesnicama “Rudarijade”, kao i sponzorima, dok su buketi cvijeća uručeni ženama učesnicama turnira.

Ukupni pobjednik “Rudarijade 2017” je RMU Banovići, čiji su sportisti odbranili titulu koju su osvojili prošle godine. Odmah iza Banovićana je RMU Đurđevik, dok je treće mjesto pripalo sportistima Rudnika soli Tuzla.

Po sportskim disciplinama redosljed je slijedeći-ŠAH:Pobjednički pehar osvojili su šahisti Rudara Tuzla, 2.RMU Đurđevik i 3.RMU Banovići:
Stoni tenis:1.Rudarski fakultet Tuzla, 2.RMU Banovići i 3.Željeznice Federacije BiH,
Natezanje konopca:1.RMU Banovići, 2.Rudnik soli Tuzla i 3.RMU Đurđevik,
Streljaštvo:1.RMU Đurđevik, 2.RMU Banovići i 3.Rudnik soli Tuzla,
Odbojka-žene: Rudnik soli Tuzla, 2.Institut Tuzla i 3. RMU Banovići,
Odbojka-muški: RMU Banovići, 2.Željeznice FBiH i 3.RMU Đurđevik,
Mali nogomet: 1.Geoservis Živinice, 2.Rudarski fakultet Tuzla i 3. RMU Banovići.

Za najboljeg golmana proglašen je Boris Radovanović, član ekipe Geoservisa, a za najboljeg strijelca proglašen je član ekipe Rudarsko geološkog fakulteta  Benjamin Berbić, koji je postigao 7 golova. Ekipa Geoservisa postigla je ukupno 12 golova, a primila samo jedan.

I na kraju, za fer plej nagrada je pripala ekipi općine Živinice. Na završetku ceremonije proglašenja najboljih, prisutne je pozdravio i zahvalio se na učešću na ovbogodišnjoj Rudarijadi zamjenik direktora RMU Đurđevik Husein Trumić, dok je igre rudara proglasio zatvorenim predsjednik Samostalne sindikalne organizacije Suad Šehić./Š.Gadžo/