Petnaestogodišnji golman živiničkog Konjuha, Adnan Bečić, inače trenutno čuvar mreže druge ekipe ovog kluba, dobio je poziv na mini pripreme kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Kod živiničkih ljubitelja najpopularnijeg sporta u ovom gradu poziv selektora Jasmin Mrkonja je očekivan i zaslužen. Šta reći nakon podatka da mladi Bečić u susretima koje odigrava Konjuh 2 u Prvoj ligi FBiH bilježi od 15-20 odbrana, zbilja reprezentativno.

Bečić se kao šestogodišnjak, na poziv tvorca zadnjih uspješnih generacija živiničkog tima rukometaša, Osmana Tulumovića, pridružio ovom sportu, a za devet godine upornog rada i treninga Bečić je dočekao najdraži dres sa državnim grbom.

Naime, Bećić je sa 14 godina bio pozvan u seniorski tim Konjuha sa kojim je kao drugi golman igrao utakmice Premijer lige, Lige 4 i Kupa BiH, a bilo je susreta u kojima su odbrane mladog Bečića bile odlučujuće za „narandžaste“, a u dvorani na noge dizale navijače RK Konjuh. Ujedno, Bečić je bio najmlađi igrač koji je igrao za seniorski tim svoje momčadi u istoriji RK Konjuh i Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ističe da je za devet godina uz rukometnu loptu imao puno trenera i više onih koji su mu željelji pomoći. Uz Osmana Tulumovića, koji ga je prvi pozvao da trenira i radio sa njim dugi dio njegovog bavljenja rukometom, Adnan je posebno zahvalan bivšem golmanu živiničkog Konjuha Sidiku Omerović. On ga je, kako kaže, najviše naučio rukometnom golmanstvu.

Uz osvojena brojna priznanja, Adnanu Bečiću je najdraži onaj sa 3. internacionalnog turnira u Tuzli, kada je proglašen za najboljeg golmana.Brzina i releks, koje krase ovog sada već uspješnog mladog čovjeka, garant su da će on biti uspješan rukometni goman i u starijim kategorijama.

Mini pripreme omladinske reprezentacije Bosne i Hercegovine se održavaju u Gornjem Vakufu- Uskoplju od 9. do 12. novembra./Rasim Džeko/

Vaš komentar na članak: