Rukomet: Borba za prvaka

Konjuh je u protekla 23 kola Premijer lige BiH osvojio 38 bodova i zauzima 5.mjesto na tabeli.Šest prvoplasiranih ekipa plus Izviđač borit će se u plej ofu za prvaka BiH.Konjuh u srijedu dočekuje ekipu Maglaja.

Može li Konjuh postati prvak države?- pitamo jednog od najbojih igrača kluba Sulejmana Pejkušića:

“U ovih 14 godina od kada sam počeo u pionirima KOnjuha, a već 10 godina igram za prvi tim, odigrao sam niz utakmica, ali izdvojio bi pobjedu prošle godine protiv vogošće, kada smo odlučili prvaka između njih i Ljubuškog.Nadam se da ćemo ove godine odlučivat isto tako, ali ne za druge ekipe, već za sebe”.

Međutim, u posljednje vrijeme niste redovni u ekipi!U čemu je problem?

“Radim u firmi i teško je uskladiti radne obaveze i odigravanje važnih utakmica, pošto se dešava da se termini rada i igranja utakmica poklapaju.Bila bi mi želja igrati protiv Maglaja u srijedu i subotu protiv Sloge iz Doboja i ukoliko dobijemo te utakmice sigurni smo za plasman u plej of, odnosno borbu za titulu prvaka BiH, što nam je odavno želja”.

Poželimo igračima Konuha da im se ispuni želja da postanu prvaci BiH, a to je želja i svih navijača ovog kluba.Zato u srijedu, 24.aprila, svi u Gradsku dvoranu, gdje će od 19 sati snage odmjeriti Konjuh i ekipa Maglaja.