Rukomet: Imenovan novi trener Konjuha

Nakon odlaska Žikice Milosavljevića u brčansku Lokomotivu, za novog trenera živiničkog Premijerligaša BH imenovan je Toni Čolina iz Ljubuškog. O angažmanu novog trenera ekipe, predsjednik RK Konjuha Almir Šahinpašić je rekao:

“Novi trener RK “Konjuh” je od juče Toni Čolina, mladi rukometni učitelj (1987) sa zvanjem EHF rukometnog master coach-a. Čolina je u periodu 2013-2017. godine obnašao dužnost pomoćnog trenera u HRK “Izviđač” iz Ljubuškog, a paralelno je vodio ekipu “Izviđača II” u Prvoj ligi FBiH Grupa Jug. “Konjuh” se kao više puta do sada odlučio da pruži šansu mladom treneru, sa intencijom da pokuša afirmisati kako sebe, tako i mlade igrače iz “Konjuhovog” omladinskog pogona! Ovo će trener Čolina, komponujući ekipu sa iskusnim igračima koji su ostali u ekipi, pokušati pretočiti u takmičarski uspjeh ekipe u narednoj sezoni”!

Novi trener Konjuha, inače profesor tjelsnog odgoja i sporta Toni Čulina zadovoljan je novim angažmanom i kaže:

“Sretan sam što dolazim u RK Konjuh, u rukometnu sredinu u kojoj se daje prilika mladim igračima, kao i mladim trenerima. Zahvalio bih se na ukazanom povjerenju i obećavam punu posvećenost realizaciji ciljeva kluba”.

Novom trener u Konjuha, kao i ekipi, želimo puno uspjeha u narednoj takmičarskoj sezoni./Š.G./