Rasplet u posljednjem kolu Premijer lige BiH išao je na ruku rukometašima Konjuha. Konjuh je pobijedio Krivaju, a Borac u Derventi Derventu, pa je tako Konjuh izborio 3.mjesto u Premijer ligi i plasirao se među 4 najbolje ekipe za prvaka BiH.

Konjuh je večeras u Živinicama pobijedio ekipu Krivaje iz Zavidovića rezultatom 37:25 (18:11). Cijeli tok utakmice protekao je u nadmoćnijoj igri domaćih, pa je susret završen visokom pobjedom.

Najviše golova za Konjuh postigli su Sulejman Pejkušić 8, te Mirko Marčeta i Kemal Hamzić po 5 golova. Kod Krivaje najviše golova postigli su Ismir Salkić 6, a Jovan Pupovac i Suad Huskić po 4.

Nakon pobjede i plasmana u Ligu 4 igrač večeri Sulejman Pejkušić je izjavio:

“Ovo je istorijski uspjeh, mada smo i ranije imali uspjehe, kada je Konjuh bio viceprvak BiH. Večerašnji sretni rasplet nam je dobro došao, jer sreća prati hrabre. Borac je pobijedio Derventu 28:27, pa je naša ekipa sa jednakim brojem bodova kao i Derventa, ali su odlučili naš bolji skor u međusobnim susretima. Sada nam preostaje da se dobro pripremimo za naporne utakmcie koje nas očekuju za prvaka Bosne i Hercegovine”.

Vogošća kao prvak i Borac na 2.mjestu, te Izviđač iz Ljubuškog borit će se za prvaka BiH. /Š.G./

Vaš komentar na članak: