Rukomet: Konjuh-Čelik 31:27 (17:13)

Poslije prvog kola u nastavku sezone Premijer lige BiH za rukometaše niko nije mogao previdjeti da bi večeras rukometaši Konjuha mogli pobijediti prvoplasiranu ekipu Čelika, pogotovu nakon što su Stolari prošlog petka poraženi u Gradačcu od pretposlejdnje ekipe na tabeli.

Mladi sastava Konjuha nadmašio je očekivanja i večeras postigao važnu pobjedu protiv favorizovanog čelika iz Zenice. Na kraju utakmcie rezulat je glasio 31:27 (17:13).

Mada je Čelik igrao u najjačem sasavu i u čijim redovima je pet bivših igrača Konjuha, ipak to nije bilo dovoljno da postignu najavljivanu pobjedu!

Golove za Konjuh postigli su Hariz Begić 12, Nermin Smajić 8, Arnad Hamzić 5, Sulejman Pejkušić 4 i po jedan gol postigli su Mihret Husić i Mirnes Muhić. Kod Čelika najviše golova postigao je Haso Ćosić, koji se 9 puta upisao u listu strijelaca, dok je Davor Kadić postigao 5 golova.

Nakon velike pobjede trenr Konjuha Emir Hadžiavdić je izjavio:

“Sve taktičke postavke ekipa ispoštovala od prvog do zadnjeg igrača, što je uz discipinovan odnos svih presudilo ovaj meč. Pobjedu je donijela ozbiljnost u igri i sve ono što smo se dogovorili u svlačionici, a prije svega želja za trijumfom.takođe dugujemo veliku zahvalnost publici koja nas je nosila cijelu utakmicu i koja je bila naš igrač više”, rekao je Hadžiavdić.

U ovom kolu bilo je još neočekivanih rezultata, posebno poraz Bosne u Sarajevu protiv Zrinjskog, jedne od ekipa sa dna tabele. Bosna – Zrinjski 28:34. Zahvaljujući pobjedi u Gračanici Izviđač je stigao na čelo tabele sa 36 bodova, Čelik ima bod manje, dok Bosna na 3.mjestu ima 33 boda. Gračanica-Izviđač 29:41.

Konjuh se nakon 15 kola Premijer lige BiH nalazi na 7. mjestu sa 24 boda, dok Prijeor i Vogošća imaju po 27 bodova na 5. i 6.mjestu!/Š.G./