Večeras je u Gradskoj dvorani u Živinicama odigrana prvenstvena utakmica 21.kola Premijer lige BiH, u kojoj je Konjuh pobijedio Gračanicu rezultatom 34:32 (16:15). Utakmica je obilovala lijepim akcijama s obje strane i u uzbudljivom toku pobjeda je pripala domaćinima.

Najviše golova kod domaćih postigao je Hariz Begić, ukupno 10, a odmah za njim sa 9 golova istakao se Mihret Husić. Nermin Smajić je postigao 7, po 3 gola dali su Mirnes Muhić i Armin Alijagić, dok se Sulejman Pejkušić dva puta upisao u listu strijelaca.

Kod gostiju iz Gračanice Amir Sumbić je postigao 10 golova, Dino Hamidović 8, Darko Ilić 6, Muris Alibegović 5 i Almir Osmanhodžić 3 gola.

U narednom, 22.kolu Konjuh gostuje u Tuzli kod Slobode.

Konjuh II-Rudar 29:28 (12:15)

Druga ekipa Konjuha u okviru takmičenja Prve lige FBiH-Sjever ugostila je Rudara i postigla vrijednu pobjedu. Iako su gosti vodili i prvi dio utakmice riješili u svoju korist, u nastavku utakmice uspjeli su preokrenuti rezultat u svoju korist i pobijediti 29:28.

Kod domaćina su najviše golova postigli Hidajet Sakić i Ahmed Abdurahmanović-po 7, Ervin Aljić postigao je 5, Aldin Sakić i Salko Herić postigli su po 4 gola, dok je Filip Filipović postigao 2 gola.

Najefikasniji u timu Rudara bio je Dejan Ivanišević sa 8 postignutih golova, Mirza Kavazović je postigo 7, Edin Jukić 6, a Branko Savić 5 golova./Š.G./

Vaš komentar na članak: