Večeras je u punoj Gradskoj dvorani Živinice Konjuh savladao ekipu Izviđača rezultatom 29:28. Mada je Izviđač prvo poluvrijeme riješio u svoju korist 14:16, nošeni gromoglasnim navijanjem sa tribina domaći su uspjeli preokrenuti rezultat i doći do važne pobjede i 9 osvojenih bodova u Ligi 4.

Igrač utakmice je Davor Kadić, kojemu je večeras sve polazilo za rukom i postigao je dvocifrenih 10 golova. Mirko Marčeta se upisao 5 puta u listu strijelaca, dok je Arnad Hamzić postigao 4, Kemal Hamzić 3, Mihret Husić, Sulejman Pejkušić i Elvis Brkić postigli su po 2 gola i Mirza Modrić 1 gol.

Za ekipu Izviđača golove su postigli Ante Grbavac 9, Matej Hrsić 7, Davo Mandić 6, Mario Pavlak 2 i po jedan gol postigli su Josip Čutura, Kristijan Jarak, Dario Raguž i Ratko Nikolić

Rukometaši Borca m:tel osvojili su titulu praka BiH. Iako su u Vogošći večeras izgubili 23:21, prvi su stigli do cilja.

Izviđač je u Ligi 4 osvojio 2.mjesto, Konjuh treće, dok je Vogošća na četvrtoj poziciji.Zanimljivo je istaći da sve četiri ekipe imaju po tri pobjede i po 9 bodova, osim Vogošće, kojoj je oduzet jedan bod zbog napuštanja utakmice u Živinicama, tako da je ova ekipa završila na 4.mjestu sa 8 bodova.

Tako će od naredne sezone Borac igrati u SEHA ligi, Izviđač u EHF cupu, a Konjuh u Challenge cup./Š.G./

Vaš komentar na članak: