Rukometaši Konjuha danas su postigli značajnu pobjedu u igri protiv trećeplasirane ekipe Premijer lige BiH-Maglaja, rezultatom 28:26 (13:11). Boljom igrom tokom cijelog toka utakmice domaći su zasluženo došli do tri važna boda.

Iako su gosti poveli golom Čičkušića, Konjuh je uspio nakon 14 minuta povesti sa 2 gola razlike, kada je bilo 6:4, nakon upješnog prodora Smajića, koji je u ovom meču postigao 8 golova.

Tokom prvog dijela utakmice Konjuh je imao najveću prednost od 3 gola razlike u 23.minutu susreta (10:7), ali se na poluvrijeme ipak otišlo sa dva gola razlike.

Rukometaši Konjuha su posebno dominirali tokom drugog dijela utakmice, pa su u više navrata vodili sa po 6 golova prednosti, zahvaljujući efikasnim napadima i briljantnim odbranama Sidika Omerovića. Ipak, pred kraj susreta gosti uspjevaju ublažiti poraz na svega 2 gola razlike. Konačan rezultat od 28:26 u korist KOnjuha postigao je Haris Begić u posljdnjoj sekundi susreta.

Golove za Konjuh postigli su Smajić 8, Brkić 6, Begić 5, Mišić, Husić i Sinanović  po 2, te Modrić, Pejkušić i Kemal Hamzić po 1 gol.

Kod gostiju Benjamin Čičkušić je postigao 8 golova, Omerović 5, Ćosić 4, Ridžal 3, po 2 gola postigli su Nenadović i Abdurahmanović, a po 1 gol postigli su Mehinagić i Alić./S.M.-Š.G./

Vaš komentar na članak: