Rukomet: Konjuh u Čelendž kupu oba meča igra u Izraelu

Uprava RK Konjuh je na zadnjoj sjednici odlučila da prihvati ponudu izraelskog predstavnika u Čelendž kupu ekipe Hašron i da klub Konjuh obje utakmice odigra na gostujućem terenu. Razlog je finansijske prirode.

“S obzirom na velika sredstva koja nam trebaju da obezbjedimo odlazak u Tel Aviv, gdje će se utakmice odigravati, te sredstva koja bi trebali obezbjediti za domaći susret i prihvat gostujućih rukometaša i njihove ekipe, odlučili smo prihvatiti njihov prijedlog. U ovom slučaju izraelska ekipa nam obezbjeđuje prijevoz i smještaj, tako gosti Tel Aviva 17. i 18. novembra”, govori sportski direktor direktor RK Konjuh Jasmin Omerefendić.

Rukometna ekipa Hašron je analizirana i „narandžasti“ tim iz Živinica je optimističan pred odlazak u daleki Tel Aviv.

“Dobili smo snimke njivovih igara i stekli uvid u dobre i loše segmente njihove igre. Bez obzira što obje utakmice igramo pred njihovom publikom, u Tel Aviv putujemo bez bijele zastave. Vjerujem da idemo po plasman u 4 krug takmičenja prestižnog Čelendž kupa”, kaže Omerefendić.

U subotu protiv Bosne u Sarajevu

Pred rukometašima živiničkog Konjuh, može se reći, buran novembar. Nakon subotnjeg gostovanja u sarajevu kod sarajevske Bosne, slijedi domaći susret protiv Goražda, a zatim dva gostujuća duela.

“U ekipi će nedostajati Sakić koji ima istegnuće ligamenta skočnog zgloba i dosta će nam nedostajati njegov izostak”, rekao je prvi trener živiničkog Konjuha  Žikica Milosavljević, dok je Jasminko Omerefendić potpuni optimista pred susret u Sarajevu:

“Očekujem da će ovaj mjesec okarakterisati sve pobjede naše ekipe. Vjerujem i prognoziram sve bodove protiv „studenata“, a onda sve bodove u domaćem susretu sa Goraždanima i u Izraelu”./R.Dž./