Večeras je Konjuh u posljednjoj domaćoj utakmice prvenstva Premijer lige BiH savladao ekipu Vogošće rezultatom 36:28. Tokom cijele utakmice domaći su imala značajniju pednost, koja je sredinom drugog dijela dostigla i 14 golova razlike, ali su gosti uspjeli smanjiti rezultat.

Pet minuta prije kraja susreta igrači Vogošće su smanjili rezultat na podnošljivih 6 golova u korist Konjuha, ali je u finišu domaći sastav uspio preko Begića i Smajića povećati prednost za konačnih 36:28.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Haris Begić sa 11 postignutih golova, slijede Nermin Smajić sa 8 i Mihret Husić sa 7 golova, dok su kod Vogošće najviše golova dali Jasmin Omerović 8 i Admir Purić 6.

Poslije 12.kola Bosna preuzela vrh tabele

Poslije 12.kola na tabeli vodi ekipa Bosne koja je u Derventi pobijedila rezultatom 29:27. Da bi preuzeli primat na tabeli bio im je potreban povoljan rezultat u Gračanici, gdje je gostovao Čelik. Ovaj meč je završen nerješeno 31:31, pa je tako Bosna zasjela na čelo tabele.

Konjuh je sa nova 3 boda izjednačen sa Prijedorom, koji je pobijedio Krivaju u Zavidovićima 31:24. Ova dva tima dijele peto mjesto na tabeli sa po 21 bodom. Narednog vikenda Konjuha očekuje novi težak test u Sarajevu protiv Bosne!/Š.G./

Vaš komentar na članak: