Rukomet: Mladi Konjuha na turniru u Magdeburgu

Tokom vikenda u Magdeburgu u Njemačkoj održava se turnir u rukometu za mlade nade ovog sporta i to je jedan od pet najznačajnijih turnira u Evropi. Na turniru učestvuje preko 100 ekipa, među kojima je i 12 iz RK Konjuh Živinice. Više o učešću mladih nada Konjuha na ovom turniru saznajemo do direktora kluba Dalibora Paligorića:

“Poznato je da naše mlade selekcije učestvuju na liga takmičenju Tuzlanskog kantona i sve te naše selekcje su prvaci TK. Naša rukometna akademioja već je prepoznatljiva po postignutim uspjesima, jer svake godine stasaju nova imena za našu seniorsku ekipu. Naši igrači su otputovali na poziv trenera omladinskih selekcija TK, dok je odlazak u Njemačku organizovao Omladinski rukometni klub Omladinac Lukavac, koji tradicionalno učestvuje na ovom prestižnom turniru. Sa našim igračima je otputovao tener Boris Mišić. Osim igrača iz Živinica, boje TK braniće mladi rukometaši Spida Gradačac, Gračanice, ORK Lukavca, ORK Tuzle i Rudara iz Banovića”.

Očekivati je dobre rezultate mladih rukometaša na turniru u Magdeburgu, koji će sigurno mnogo značiti za njihovo dalje napredovanje!/Š.G./

Na slici: Mlade selekcije Tuzlanskog kantona