Pauza između dva kola u RK Konjuuh Živinice iskorištena je za organizaciju seminra za trenere mlađih rukometnih selekcija Tuzlanskog kantona. Već sutra, u subotu 26.marta, Konjuh gostuje kod ekipe Čelika iz Zenice.

U jesenjem dijelu prvenstva Konjuh je na domaćem terenu slavio rezultatom 25:20, ali će u Zenici biti znatno teže izboriti povoljan rezultat. Konjuh se nalazi na 7.mjestu tabele sa 36 bodova, dok je Čelik na 9.mjestu sa 30 bodova. S obzirom da Čelik još nije izborio siguran opstanak u Premijer ligi BiH, za Stolare je otežavajuća okolnost, pa im predstoji bespoštedna borba za svaku loptu.

U 25.kolu Premijer lige BiH već je odigrana jedna utakmica u Mostaru, gdje je Zrinjski savladao lidera na tabeli Izviđača rezultatom 37:32.

Sutra, u subotu, u Živinicama ima još jedan zanimljiv sportski događaj, kada se održava turnir rukometašica mlađih selekcija klubova Tuzlanskog kantona. Prva utakmica igra se od 9,15 sati, a svečano otvaranje zakazano je za 10,15 sati. Domaćin i orgtanizator je ŽRK Živinice./Š.G./

Vaš komentar na članak: