konjuh

Večeras su igrane utakmice 28.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a naš Konjuuh gostovao je u čapljini i postigao novu pobjedu. Rezultat utakmice HRK Čapljina – RK Konjuh 23:36. Do visoke pobjede Stolari su došli boljom igrom tokom cijelog toka utakmice i ni jednog trenutka pitanje pobjednika nije bilo nepoznanica. Najviše golova za Konjuh je postigao Jaškić-ukupno 9, a Smajić je bio sedmostruki strijelac.

“Uspjeli smo postići laganu pobjedu, međutim to ne znači da su igrači bili opušteni, naprotiv, maksimalno su se trudili da dođu sa nova tri boda iz grada kraj rijeke Neretve. Novom pobjedom još bliže smo našem cilju, a to je plasman u Ligu 4 za prvaka BiH, u što više niko ne sumnja”, rekao nam je sportski direktor Konjuha Jasminko Omerefendić nakon večerašnje sjajnepobjede.

Konjuh se učvrstio na 2.mjestu sa 61 bod, odmah iza sarajevske Bosne, koja je pobijeila Krivaju.Večeras je Čelik savladao  ekipu Izviđača iz Ljubuškog rezultatom 29:27, te tako povratio 3.mjesto od Skauta, sada ima tri boda više, odnosno 57 ukupno.

Velike igre Konjuha proslavili su klub i grad širom BiH i ekipa je na dobrom putu da se vrati u evropska takmičenja, kao prije nekoliko godina, kada su uspjeli pobjedom nad makedonskim Pelisterom prezimiti u Ligi Evrope!/Š.G./

Vaš komentar na članak: