Rukomet: Održana Godišnja skupština Konjuha

Danas je održana Izvještajno izborna skupština Rukometnog kluba Konjuh Živinice. Na dnevnom redu podneseni su izvještaji o radu za period 1.07.2017.do 30.06.2018.godine, a odnose se na rad uprave i stručnih službi, sportski rezultati, finansijsko poslovanje i usvajanje završnog računa.

Takođe je usvojen i plan rada kluba za period 1.07.2018.do 30.06.2019.godine. Na Skupštini je izabran novi predsjednik, a to je dosadašnji predsjednik Upravnog odbora Almir Šahinpašić.

Današnja sjednica je počela izborom radnog Predsjedništva, u koji su, osim Almira Šahinapšića, izabrani Vedran Lambež i Mihret Husić.Izvještaj o radu uprave podnio je Suad Avdagić. Predsjednik Skupštine Almir Šahinpašić je rekao:

“Danas smo podnijeli izvjetaj o radu svih selekcija kluba.Ističem da nismo u potpunosti zadovoljni osvajanjem 7.mjesta seniorske ekipe, a više smo očekivali i u Kupu BiH, gdje smo se plasirali među 4 ekipe.U narednoj takmičarskoj godini želimo više postići, mada ćemo imati manji izbor igrača i manje novca. Radimo na podmlađivanju seniorskog sastava, uvodimo podmlađivanje stručnog štaba na čelu sa novim trenerom Tonijem Čolinom, a svakako moramo raditi i na podmlađivanju uprave kluba”, rekao je Šahinpašić.

Potpredsjednik Upravnog odbora RK Konjuh Vedran Lambež je istakao da su postignuti pozitivni finansijski rezultati i da su ispunjene sve obaveze kluba./Š.G./