U petak i subotu, 11. i 12.novembra, poslije dvadesetak dana, nastavlja se Premijer liga BiH u rukometu za muškarce i to osmim kolom u kome se sastaju drugoplasirana ekipa Rukometnog kluba „Konjuh“ Živinice i prvoplasirana ekipa Rukometnog kluba „Vogošća“.

Ekipa RK „Vogošća“ trenutno ima 19 bodova iz sedam utakmica od kojih je samo jednu igrala neriješeno, i to na svom terenu protiv ekipe HMRK Zrinjski Mostar. Moramo napomenuti da je u pauzi ekipu Vogošće napustio trener Danijel Ridžić, ali i uz ovu promjenu važe za glavnog konkurenta za osvajanje šampionske titule PL BiH, zbog velikog broja dobrih igrača.

Ekipa RK „Konjuh“ je vrijedno trenirala u pauzi i odigrala jednu prijateljsku utakmicu u Derventi sa istoimenom ekipom u kojoj je upisala još jednu pobjedu rezultatom 35:32 (poluvrijema 19:17). Konjuh iz sedam utakmica ima 15 bodova, odnosno pet pobjeda, od kojih je zadnja i najvrednija protiv zadnjeplasirane ekipe „Krajina „ Cazin, koja nije nimalo naivan protivnik. Stolari su mogli i imati i veći bodovni saldo jer su u utakmicama protiv Bosne Sarajevo 27:26 i protiv Prijedora 37:34 bili na korak od osvajanja bodova. U narednom periodu ekipu očekuju još tri jake utakmice sa Borcem u Banja Luci, Maglajem u Živinicama i Zrinjskim u Mostaru, gdje će Stolari pokušati da održe sadašnju poziciju na tabeli.

Ovom prilikom pozivaju se navijači i ljubitelji rukometa da će se u SUBOTU, 12.11.2016. godine u Gradskoj dvorani u Živinicama odigrati DERBI utakmica 8. Kola PL BIH između RK KONJUH Živinice i RK VOGOŠĆA Vogošća. Utakmica se igra od 19 sati.
Karte će biti u predprodaji od četvrtka 10.novembra u kaffe bar „GREEN“ i prostorijama Kluba.
Dođite i budite uz nas u ostvarivanju nove pobjede./Press RK Konjuh/

Vaš komentar na članak: