U subotu, 10.septembra, počinje rukometno prvenstvo u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, pa je tim povodom, pred utakmicu 1.kola protiv RK Goražde, danas održana press konferencija u prostorijama RK Konjuh Živinice. Novinarima su govorili direktor kluba Dalibor Paligorić, trener Bojan Unčanin i novajlija u klubu Mirko Marčeta.

Dalibor Paligorić se osvrnuo na prelazni rok rukometaša i istakao da su namjere kluba boriti se za vrh tabele, te je angažovano 5 novih igrača i trener Bojan Unčanin. Takođe, obezbjeđeni su svi uslovi, obavljene potrebne pripreme i očekuju se rezultati, rekao nam je Paligorić.

Trener Bojan Unčanin je dao rezime priprema, istakavši da su dvije utakmice igrali nerješeno, a ostale pobijedili:

“Pokušao sam tokom priprema što više upoznati igrače, pogotovu mlađe snage, kako bi smo radili na njihovoj adaptaciji, da bi imali zapaženiju ulogu tokom prvenstva. Nismo težili da nam te pripremne utakmice budu imperativ pobjeda, već više provjera potencijala ekipe. Nama tek sada slijede najvažnije zadaće, pogotvu utakmica prvog kola protiv Goražda, ekipe koja je izborila povratak u Premijer ligu BiH. Maksimalno spremno ulazimo u tu utakmicu jer je bitno postići pobjedu u prvom kolu”.

Novajlija, iskusni rukometaš Mirko Marčeta karijeru je počeo u Vrbasu u susjednoj Srbiji, igrao za nekoliko poznatih klubova, među kojima Steau iz Rumunije, a u Živinice je došao iz Dervente.

“Drago mi je što sam postao rukometaš Konjuha, gdje sam vrlo dobro primljen, pa mi preostaje da svoje rukometno znanje pokažem i u ovom lijepom gradu. Želimo dati maksimum protiv Dervente i mislim da nećemo imati problema ne samo u ovom kolu, već da ćemo do kraja prvenstva izboriti mjesto u samom vrhu tabele. Klub ima vrlo dobre igrače i sigurno je da uspjeh neće izostati”.

Rukometna utakmica Konjuha i Goražda igra se u subotu, 10.septembra, u Gradskoj dvorani Živinice sa početkom u 19 sati./Š.Gadžo/

Vaš komentar na članak: