Večeras je u Gradskoj  dvorani u Živinicama odigrana revijalna rukometna utakmica humanitarnog karaktera, kojim je RK Konjuh želio pomoć svom nekadašnjem igraču Alenu Bjelobrkoviću. Prihod od prodatih ulaznica po cijeni od 2 KM predat je našem bivšem rukometašu, kao pomoć za poplavljenu kuću u Maglaju. Na ovaj način Konjuh je pokazao još jednu svoju velličinu, kako ne zabroavlja svoje nekadašnje asove. I predstavnici tuzlanske Slobode sjetili su se rukometaša Bjelobrkovića i predali mu svoju donaciju!

Utakmica je odigrana između prve ekipe Konjuha, koja je prošle srijede u Sarajevu završila sezonu protiv Bosne, te na kraju šampionata osvojila odlično drugo mjesto u BiH, što je jedan od najvećih uspjeha u istoriji kluba. S druge strane terena bili su bivši igrači Konjuha, oni koji su se prestali baviti sportom, ali i oni koji trenutno igraju u drugim klubovima BiH i  Evrope. Tako je bilo rukometaša iz Zavidovića, Sarajeva, Prijedora, Gračanice, Tuzle i drugih gradova, tako da je ova ekipa brojala preko 30 rukometaša.

Mada u ovakvim susretima rezultat nije važan, treba istaći da su bivši Konjuhovci prikazalo vrlo dobru igru, a prvi dio utakmice dobili su sa 6 golova razlike (20:14). Ipak do kraja utakmice prva ekipa Konjuha uspjela je izjednačiti , pa je na kraju bilo nerješenih 44:44!

Bivše rukomtaše Konjuha predvodio je sa trenerske pozicije naš bivši golman i jedno vrijeme trener – Cipurković, a među gostujućim igračima bili su Đerzić,  Savić, Beširević, Buljugija, Kadić, Janković i još niz drugih. Na kraju susreta zadovoljni Alen Bjelobrković je izjavio:

“Ovo je za mene bio veliki dan, nije bitno koliko je novca skupljeno, važna je gesta i dobra namjera da mi se pomogne u ovim teškim trenucima, kada je mene i još mnoge građane Maglaja zadesila nezapamćena vodena tragedija. Hvala svima koji pomažu ugrožene narode, ne samo Maglaja već i drugih gradova BiH. Hvala Konjuhu, svim rukometašima obje ekipe, kao i divnoj publici koja je došla na ovaj humanitarni meč”.

Danas je Konjuh revijalnom utakmicom okonačao svoju uspješnu sezonu, a publika ih je znala nagraditi za uloženi trud i umijeće koje su pokazali tokom minule prvenstvene sezone!/Š.G./

Na slici: Ekipa bivših igrača Konjuha

Vaš komentar na članak: