Danas se u Živinicama, pod pokroviteljstvom Rukometnog Saveza Tuzlanskog kantona i Rukometnog kluba “Konjuh”, održao seminar za trenere mlađih selekcija.U Gradskoj dvorani okupili su se stručnjaci koji rade u muškim i ženskim rukometnim klubovima.

Seminar je otvorio, uz uvodne napomene, predsjednik RS TK Nedim Musić. On je prisutnima predstavio predavača na današnjem seminaru Esada Kurtagića, istakvši njegove sjajen sportske rezultate, kao reprezentativca Jugoslavije i trenera u nekoliko stranih zemalja, pa i Konjuhu gdje, kako je rekao, proveo najbolje godine svog života.

Kurtagić je demonstrirao praktični rad u dvorani, uz pomoć kadeta i juniora RK Konjuh, nastojeći mladim trenerima uzkazati na značaj stalnog vježbanja sa loptom, što bliže igri i kreativno.

“Temelj svega u rukometu je rad sa mladima i zato nam je potrebno da imamo stručan kadar koji će svoja znanja prenositi na rukometni podmladak. Često sam bio u prilici posjetiti sve značajnije centre u našo državi i uvidio sam da je malo sredina koji poklanjaju pažnju radu sa mladima i to moramo zaustaviti. Nemamo budućnosti bez ulaganja u mlade, samo tako možemo postići uspjeh. Zadovoljan sam odzivom na današnji seminar i ovo je dobra prilika da se u Tuzlanskom kantonu, a time i Živinicama, posveti još više pažnje radu s mladim rukometašima”, rekao nam je Esad Kurtagić-jedno vrijeme pomoćni trener reprezentacije BiH.

Poslije održanog praktičnog časa u Gradskoj dvorani seminar je nastavljen održavanjem teoretskog dijela u prostorijama Motela YET-STAR. Obavljen je i razgovor sa trenerima, te analiza rada u BiH i u svijetu, razmjenjena su iskustava sa stručnjacima mladih selekcija, a na kraju svi su dobili certifikate o prisustvu na seminaru./Š.G./

Na slici: Predsjednik RS TK Musić i predavač Kurtagić

Vaš komentar na članak: